Sapanca MYO’dan Gelecek İçin Biz Geleceğiz Projesi

18.12.2017

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Yönetimi Dersi Kapsamında anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

“Gelecek İçin Biz Geleceğiz” sloganı ile Sapanca Gazipaşa İlkokulu’nda gün boyu yapılan etkinliklerde öğretmenler, öğrenciler ve velileri yer aldı.

Anasınıfı yenilendi

Etkinlikte Gazipaşa İlkokulu anasınıfının ihtiyacı olan malzemeler sağlanarak yeni, güzel bir oyun ve çalışma ortamı hazırlandı. Etkinlik, anasınıfı çocuklarına verilen kahvaltıyla başladı. Ardından parmak boyası etkinliği, palyaçolar ile müzik eşliğinde şarkılar söyleyip oyunlar oynandı.

Eğiten ve güldüren mikrop

Gazipaşa İlkokulu’nun kapalı spor salonunda “Gelecek İçin Biz Geleceğiz” proje ekibi, ilkokul öğrencilerini “Hacivat ve Karagöz” gölge oyunu ve eğlence ile buluşturdu. Çocuklar için hazırlanmış olan gölge oyunu “Hacivat ve Karagöz” ile “Mikrop” adlı eğitici mizah gölge oyunuyla çocuklar mikroplara karşı bilinçlendirildi. Eğlence dolu dakikalar yaşayan öğrenciler, gölge oyunu sonrası bilgi yarışmasına katıldı. Tekerlemeler ve oyunların ardından yarışma sonunda çocuklara “Gelecek İçin Biz Geleceğiz” amblemi olan kışlık eldivenler ve hediyeler dağıtıldı.

Kahkaha ve neşesi eksik olmayan gösteri ve yarışmanın sonunda çocuklarla eğlenceli müzikler eşliğinde oyunlar oynandı. Öğretmen, veliler ve öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirirken, geleceği oluşturacak çocukların mutlu olması “Gelecek İçin Biz Geleceğiz” projesinin amacına ulaştığını gösterdi.

18-12-2017 / ST