Sapanca MYO’da Acil Durum ve Müdahale Tatbikatı

21.12.2016

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda “Yangına Müdahale, Söndürme ve Doğal Afet Acil Durum Tahliye” tatbikatı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanı Harun Altun ve Yangın Söndürme Eğitimcisi Mustafa Ergün tarafından Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda “Yangına Müdahale, Söndürme ve Doğal Afet Acil Durum Tahliye” tatbikatı düzenlendi.

Yönetmelik gereğince gerçekleştirilen tatbikattaki eğitimler, teorik ve pratik olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen yangın tatbikatı, sirenlerin çalması ile başladı. Siren sesi ile birlikte öğrenciler sınıfları 45 saniye içerisinde boşaltarak bahçeye indi.

Okulun bahçesinde toplanan personel ve öğrenciler sivil savunma uzmanları tarafından yakılan ateşe, yangın söndürücüler ile müdahale etti. Tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

21.12.2016 – YC