SanatFest’de Hat Sanatında Osmanlı Dönemi Üzerine Konuşuldu

SanatFest’de Hat Sanatında Osmanlı Dönemi Üzerine Konuşuldu
12.05.2022
878
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği SAÜFEST kapsamında Prof. Dr. Mehmet Memiş ile “Hat Sanatında Osmanlı Dönemi” üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Memiş konuşmasına Osmanlı döneminin önemli hat sanatçılarından ve eserlerinden bahsederek ve dönemin önemli hat eserlerinden örnekleri sunum eşliğinde dinleyicilere göstererek başladı.

Topkapı Sarayı’nın Bab-ı Hümayün kapısı, Eski Fatih Camii, Edirne’de ki Üç Şerifeli Camii gibi birçok tarihi yapının önemli hat sanatçılarının yazılarını barındırdığını öne süren Prof. Dr. Mehmet Memiş, “Ülkemizin birçok yerinde, birçok tarihi yapıda Osmanlı döneminin önemli hat sanatçılarının günümüze ulaşan yazılarını görebiliriz” dedi. Söyleşi Doç. Mesude Hülya Doğru’nun konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Memiş’e katılım belgesi vermesiyle sonlandırıldı.

Prof. Dr. Mehmet Memiş Kimdir?

Konyalı Hattat Hüseyin Öksüz (Konevi), Hattat Hasan Çelebi gibi isimlerden hat dersleri alan ve 1992 yılında ise Hattat Hüseyin Konevî’den sülüs- nesih dalında icazet alan Prof. Dr. Mehmet Memiş, Hat sanatı alanında birçok eser üretmiş hatta 2018 yılında Çin’de düzenlenen Türk Sanatları sergisine eserleriyle katılım sağlayarak ülkemizi temsil etti. 2019 yılında ise Orhangazi Kültür Merkezi’nde Yadigar Hat ve Tezhip adıyla kendi sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haber-Fotoğraf: Furkan Şahin


878 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.