Sakarya’daki Öğretmenlere Girişimcilik Eğitimi

Sakarya’daki Öğretmenlere Girişimcilik Eğitimi
24.02.2023
1.871
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’ nin de içinde bulunduğu “Sınırların Ötesi: Girişimciliği Yaratıcılık Aracılığıyla Geliştirme” adlı AB KA 203 projesinin bir aşaması olan “Öğretmen Eğitimi” isimli teorik ve uygulamalı bir eğitim programı düzenlendi.

Sakarya’daki öğretmenlere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin düzenlendiği programın açılışında; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Osman Titrek ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Koordinatörü İbrahim Kazanasmaz bulundu. Öğretmen Eğitimi programında; SAÜ Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altun, Prof. Dr. Selim İnançlı,  İktisat Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Ak, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer F. Vural, Okul Öncesi  Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Sakin, Temel Eğitim Bölümü  Dr. Öğretim Üyesi Turan  Çakır, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Benli, Dr. Mert Öner, Dr. Abdulkadir Altınsoy, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Balaban ve Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gözde Sezen Gültekin eğitim verecek.

Proje kapsamında, eğitimcilerin en önemli kazanımlardan biri olan yaratıcılık üzerine farkındalık kazanmaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Osman Titrek, eğitimde yaratıcılık kavramını yaşamsal koşullara entegre edilmesi gerektiğini ve bununda ancak farklı düşünmeyle ilgili olduğunu vurguladı. Sosyokültürel engelleri aşmak için farklı olma cesaretini gösterebilmenin öneminden bahseden Prof. Dr. Titrek, yaratıcılığın en basit şekliyle orijinal, sosyal faydalılığı olan ürünler veya fikirler yaratabilme yeteneği olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

Yaratıcılığın ve onu besleyen yeteneklerin, becerilerin temelinde değerlendirilebileceğini belirten Prof. Dr. Titrek, Torance ve Sungur’un yaratıcılık becerilerini aktararak yaratıcılığın aşamalarını; ihtiyaç duyma, hazırlık ve bilgi toplama, düşünce geliştirme ve tasarlama, gerçeklik denetimi ve düşünceleri hayata geçirme olarak sıraladı. Proje kapsamında düzenlenecek programın ikincisi 25 Şubat 2023 Saat 09.00 ‘da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde “Yaratıcı Girişimciliği Geliştirmeye Yönelik Materyal Geliştirme ve Eğitim Programları Uygulamaları ile Nasıl Geliştirilebilir” eğitimiyle devam edecek.


1.871 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.