Sisli

Sakarya Üniversitesi’ne Dönmek Güzel

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü görevini 2008 yılından beri sürdüren Prof. Dr. Mehmet Duman, Sakarya Üniversitesi’ndeki görevine geri döndü. Prof. Dr. Duman, “Uzun bir idari görevin ardından derslere girmek, öğrencilerle haşır-neşir olmak, ihmal edilmiş araştırma ve yayın hayatına geri dönmek çok güzel” dedi.

Sakarya Üniversitesi’ne Dönmek Güzel
10.02.2017

Artvin Çoruh Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü’ne 2008 yılında atanan ve başarılı bir rektörlük görevinin ardından Sakarya Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevine geri dönen Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Çoruh Üniversitesi’nde uzun ve yorucu çalışmalar sonucunda üniversitenin fiziki ve beşeri yapılanmasında çok önemli gelişmeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Artvin Çoruh Üniversitesi’ne rektör olarak atanmadan önce Sakarya Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştığını anlatan Prof. Dr. Duman, şunları söyledi: “Bugün itibariyle yaklaşık on bin öğrencisi, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla ve 500’ü aşkın akademik kadrosuyla, merkezi araştırma laboratuvarı, kültür ve kongre merkezi, sera, bitki müzesi, arberatum, merkezi kütüphane gibi eğitim ve araştırma alt yapısıyla; sosyal donatıları ve peyzaj düzenlemeleri ile gelişmiş yerleşkeleriyle saygın bir yükseköğretim kurumu ortaya çıkarılmıştır.

Artvin’deki rektörlük görevinin ardından tekrar Sakarya Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevine döndüm. Uzun bir idari görevin ardından derslere girmek, öğrencilerle haşır-neşir olmak, ihmal edilmiş araştırma ve yayın hayatına geri dönmek çok güzel, çok hoş. Bu durumu özlediğimi söyleyebilirim. Ardımda iyi hatıralar bırakarak döndüğümü düşünüyorum.

Ayrı kaldığım süre içinde Sakarya Üniversitesi’ndeki gelişmeleri heyecanla takip ettim. Ar-ge projelerinde, Erasmus programlarında, Teknoparkta önemli gelişmeler sağlanırken, eğitim-öğretim altyapısında da büyük değişiklikler olduğunu müşahede ettim. Bu gelişmeleri sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum.”

11-02-2017 / ST