Sakarya Üniversitesi’ne 5 Ödül Birden

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF) katılan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (ADAPTTO) 5 patenti ödül almaya hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi’ne 5 Ödül Birden
16.03.2017
1.156
A+
A-

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF) katılan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (ADAPTTO)  5 patenti ödül almaya hak kazandı.

Türkiye’nin tek uluslararası buluş fuarı olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın ikincisi 02-04 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center’da yapıldı. Buluşlar ile Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının ulusal ve uluslararası kamu, sanayici, yatırımcı ve bireysel buluşçu ekseninde buluşturulduğu ve ticarileştirildiği bir etkinlik olan fuar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onursal Himayelerinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Fuara yerli ve yabancı çok sayıda konuğun yanı sıra teknopark firmaları, OSB’ler ve kalkınma ajansları da katıldı. Birçok ülkeden gelen üreticiler, ticari temsilciler, girişimciler, finansçılar, tüketiciler ve işadamları ile çok sayıda toplantı yapıldı.

Fuara Sakarya Teknokent de katılırken SAÜ’lü akademisyenler patentlerini sergileme imkânı buldu. Sakarya Teknokent bünyesinde yer alan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (ADAPTTO) sergilediği 22 patentten 5’i ödül almaya hak kazandı.

5 Madalya Birden
Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden, Prof. Dr. Salih Zeki Yıldız ve Doç. Dr. Uğursoy Olgun altın, Prof. Dr. Tahsin Engin gümüş, Prof. Dr. Uğur Arifoğlu, Prof. Dr. Fatih Üstel, Yrd. Doç. Dr. Aydın Mühürcü bronz madalya ile ödüllendirildi. Akademisyenlere ödüllerini, ödüllerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Türk Patent ve Marka Kurumu başkanı Prof. Dr. Habip Asan verdi. Sakarya Üniversitesi akademisyenleri adına ödülü Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcımız Bilal Çinici aldı.

Ticarileştirmenin Yeni Adresi: Patentto
Sakarya Teknokent bünyesinde açılan patent ve ticarileştirme ofisleriyle buluş sayısında artış yaşandı. ADAPTTO ’nun kurulmasıyla Sakarya Üniversitesi’nin patent portföyü kısa bir sürede genişledi. Toplamda 250’yi aşkın buluş bildirimi alındı ve bunların 75’i için patent başvurusu yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile Sakarya Teknokent bünyesinde bir patent ve ticarileştirme ofisi (PATENTTO) hizmete açıldı. PATENTTO tam zamanlı bir marka, tasarım ve patent vekili ve iki patent uzmanı ile dışarıda hizmet veren herhangi bir patent ofisinin verdiği tüm hizmetleri sunmanın yanısıra, patentlerin ticarileştirilmesinde de buluş sahiplerine destek oluyor. Ayrıca tescil edilen veya tescil süreci devam eden buluşlardan ticarileşme potansiyeli taşıyanlar için pazar araştırmaları yapılıyor.  PATENTTO alanında uzman ve deneyimli bir ekiple yoğun bir çalışma temposuyla ticarileştirme faaliyetlerini sürdürüyor.

16/03/2017 – HAY


1.156 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.