Sakarya Üniversitesinden TEKNOFEST’te Büyük Başarı

Sakarya Üniversitesinden TEKNOFEST’te Büyük Başarı
10.09.2021
2.158
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAITEM), 65 üniversite takımının katıldığı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında ikinci oldu.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, bu yıl Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Festivale; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.

Tasarımından teknik donanımına kadar SAITEM ekibi tarafından geliştirilen SAGUAR-e TLS elektrikli aracı ile yarışa katılan ekip, final günü dördüncü olarak ilan edilmesi üzerine yaptığı itiraz başvurusunun değerlendirilmesi sonucunda ikincilik elde etti.

Enerji verimliliği alanında TEKNOFEST yarışlarında ikinci olan SAITEM ekibi, ödülünü ileriki günlerde düzenlenecek olan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

 


2.158 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.