Rüzgarlı

Sakarya Üniversitesinden Rekor Doluluk Oranı

Öğrencilerin her yıl giderek artan bir ilgi gösterdiği Sakarya Üniversitesi lisans bölümlerinin kontenjanları, bu yıl da yüzde 99,72 doluluk oranına ulaştı. SAÜ’nün bir bölüm dışındaki tüm kontenjanları tamamen doldu.

Sakarya Üniversitesinden Rekor Doluluk Oranı
27.08.2020

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin sayısal verilerine göre, Sakarya Üniversitesi lisans bölümlerine 5 bin 714 öğrenci yerleşirken, ön lisans programlarında ise bin 510 kontenjanın tamamı doldu. Ön lisans ve lisans olarak bu yıl toplam 7 bin 224 öğrenci Sakarya Üniversitesine yerleşmiş oldu.

Öğrencilerin SAÜ’ye ilgisi artıyor

Bir önceki yıl yüzde 98,5 düzeyinde gerçekleşen Sakarya Üniversitesinin doluluk oranı, bu yıl artarak yüzde 99,72’ye ulaşırken, böylece SAÜ’ye ayrılan kontenjanların neredeyse tamamına yakını dolmuş oldu.

Fakülte bazında ise Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri, Diş Hekimliği, Fen-Edebiyat, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İşletme, Sanat Tasarım ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Tıp ve Eğitim fakültelerinde kontenjanlar tamamen doldu.

Yeni bölümlere öğrencilerden tam not

Sakarya Üniversitesinin bu yıl ilk kez öğrenci aldığı Psikoloji, Almanca Mütercim ve Tercümanlık ile İngilizce Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerine ise öğrencilerin ilgisi yoğun olurken, bu bölümlerin kontenjanlarının tamamı doldu.

2020 YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3) (Ön lisans)

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4) (Lisans)

27-08-2020 / ST