Sakarya Üniversitesi’nden işaret dili eğitimiyle engelsiz iletişimde öncü adım

Sakarya Üniversitesi’nden işaret dili eğitimiyle engelsiz iletişimde öncü adım
28.11.2023
806
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “İşaret Dili Eğitimi” etkinliği, 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu ve Uluslararası Ticaret Ağı Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi. TRT Haber işaret dili spikeri Bahar Gökkuş Şahin’in eğitmenliğini üstlendiği etkinlikte, öğrencilere engelsiz iletişim becerileri konusunda bilgiler verildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, katılımcılara işaret dilini öğrenme fırsatı sunarak önemli bir toplumsal adım attı. Bahar Gökkuş Şahin, öğrencilere işaret dilinin temel prensiplerini aktararak işitme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan Şahin, “Ne mutlu ki işaret dili bilmeyen bir topluluktan işaret dilini öğrenmek isteyen bir topluluğa doğru bir gelişim gösterdik. Bugün bu salonda bile işaret dili öğrenmeye hevesli birçok genç var. Bu, işitme engelli bireylere ulaşmak adına büyük bir adım.” şeklinde ifadeler kullandı.

Eğitim etkinliği, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörü Doç.Dr. Cihan Selek Öz  tarafından Bahar Gökkuş Şahin’e teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Haber : Deniz Ay Usta

Fotoğraf : Elif Köse

 
806 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.