Sakarya Üniversitesinden “Dijital Korsana Dur De!” Projesi

Sakarya Üniversitesinden “Dijital Korsana Dur De!” Projesi
10.09.2019
2.235
A+
A-

Sakarya Üniversitesinde AB Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen “Dijital Korsana Dur De!” projesi başlatıldı.

Proje kapsamında ilk çalışma toplantısı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Fatoş Altunç ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Öğr. Gör. Dr. Mustafa Bostancı, Arş. Gör. İsmail Kurtuldu ve Arş. Gör. Mikail Uğuş katıldı. Toplantıda, projenin uygulanması ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması konularında Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteği ve işbirliği dile getirildi.

Dijital mecralarda telif haklarına dikkat çekilecek

Dijital İletişim Araştırmaları Platformu tarafından gerçekleştirilen projenin yürütücülüğünü SAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı yapıyor. Dijital mecralarda telif hakları bilinci uyandırmayı hedefleyen proje kapsamında Telif Hakları Genel Müdürlüğü, MÜYAP ve MESAM gibi meslek örgütleri ile ortak toplantılar gerçekleştirilecek, üretilmesi planlanan reklam videosu ve diğer içeriklere dair araştırma geliştirme çalışmaları yapılacak. Profesyonel bir reklam videosu hazırlanmasının yanı sıra dijital telif haklarını konu edinen video, infografik, fotoğraf ve yazı içerikleri özel bir internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaygınlaştırılacak. Reklam videosu ve içeriklerin yaygınlaştırılması dijital reklamlar için ayrılan bütçe aracılığıyla gerçekleştirilecek

Proje ile telif haklarına dikkat çeken reklam ve içeriklerle sosyal medya kullanıcılarının karşısına çıkmak, dikkat çekmek ve bilinç uyandırmak amaçlanıyor. Projenin gerçekleştirilmesinde Dijital İletişim Araştırmaları Platformu ekibinin yanı sıra, gönüllü akademisyenler ve öğrenciler aktif rol alacak. Projenin tamamlanmasının ardından Dijital İletişim Araştırma Platformu, proje ile birlikte başlayan dijital telif hakları konusundaki çalışmalarını projeden sonra da yeni fikir ve faaliyetlerle devam ettirecek.


2.235 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.