Sakarya Üniversitesinde Yeni AB Projesi Açılış Toplantısıyla Başladı

11.02.2021

Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve fonlanan Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2-Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında “Beyond The Limits: Developing Entrepreneurship via Creativity in Schools” adlı projenin açılış toplantısı, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Titrek başkanlığında online olarak yapıldı.

Türkiye, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz, Letonya, Romanya olmak üzere 7 farklı ülkeden üniversitenin ve kuruluşun yer aldığı bir konsorsiyum tarafından yürütülen proje, 141 proje arasından Ulusal Ajans’tan destek alan 19 proje arasında yer aldı ve 213 bin 545 Avro hibe almaya hak kazandı.

SAÜ’yü proje koordinatörü Prof. Dr. Osman Titrek’in yanı sıra Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Bayrakçı, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sezen Gültekin ve Doç. Dr. Ömer Faruk Vural’ın temsil ettiği toplantıda proje genel hatları ile tanıtıldı, proje çıktıları belirlenerek ortaklar arasında görev dağılımı yapıldı.

“Öğrencilerin yaratıcılık ve girişimcilik becerileri geliştirilecek”

Prof. Dr. Osman Titrek, projeye ilişkin olarak, “Kısa adı ‘Beyond the Limits’ olan AB projesi, üniversite ve lise öğrencilerinin yaratıcılık ve girişimcilik becerilerini proje kapsamında üretilecek olan çıktıları aracılığıyla geliştirmeyi hedeflemektedir. 32 ay sürecek olan projede bilimsel ihtiyaç analizi, e-kitaplar ve online eğitim materyalleri başta olmak üzere 6 proje çıktısı üretilecektir. Proje kapsamında ayrıca 2 yoğun eğitim programı (Intensive Programme) ki ilki Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilecek, 2 çoğaltıcı aktivite, 2 konferans ve çok sayıda eğitim aktiviteleri yürütülecek” şeklinde konuştu.

Proje çıktılarının ve aktivitelerinin hem Türkiye hem de Avrupa çapında gençlerin üniversite öğrencilerinin yaratıcılık ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesinde son derece yararlı olacağını vurgulayan Prof. Dr. Osman Titrek, bu becerilerin 21’inci yüzyıl becerileri olarak kabul edildiğini, buna rağmen birçok ülkede müfredat entegrasyonunun ve pratik eğitim materyallerinin eksikliğinden dolayı becerilerin kazandırılmasında sorunlar yaşandığını, AB Beyond the Limits projesinin ise bu sorunları en aza indirmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca proje aracılığı ile Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma ve Ar-Ge alanlarındaki hedeflerine de hizmet edileceğine işaret eden Prof. Dr. Titrek, Eğitim Fakültesindeki proje ekibi ile birlikte Sakarya Üniversitesine daha fazla dış kaynaklı proje kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Osman Titrek, “Projenin kabul sürecinden beri desteklerini esirgemeyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’a ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil’e de teşekkür ederiz” dedi.

15.235 kez görüntülendi.