Sakarya Üniversitesinde Covid-19 Antikor Testleri Başladı

Sakarya Üniversitesinde Covid-19 Antikor Testleri Başladı
06.02.2021
23.518
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde Covid-19 tanısına yönelik olarak antikor testleri yapılacak.

Covid-19 pandemisinde virüsle karşılaşılıp karşılaşılmadığı ya da virüse karşı bağışıklık oluşup oluşmadığı antikor testleriyle anlaşılabiliyor. Antikor testleri, kişinin kanında virüse karşı antikor olup olmadığını test etmek için yapılıyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesinde de Covid-19 tanısına yönelik olarak antikor testleri uygulaması başlatıldı.

Koldan kan örneği alınıp üniversite laboratuvarında araştırılarak yapılacak Covid-19 IgM ve Covid-19 IgG testlerinin sonuçları, örnek alınmasından iki saat sonra verilecek. Test sonuç raporu Mediko Sosyal Merkezinden biriminden basılı bir şekilde alınabileceği gibi, sonuçlara e-posta yoluyla da erişilebilecek.

Örnek alınma işlemleri SAÜ Esentepe Kampüsü Mediko-Sosyal Merkezinde yapılacak. Örnekler koldan 5 cc (santimetre küp) kan alınarak yapılacak. Örnek alınma saatleri 09:30-15:30 arasında olacak. Bilgi için 0(264) 295 53 02 telefon numarası ile iletişime geçilebilir.
23.518 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.