Sakarya Üniversitesi YÖK Sanal Fuarında Öğrencilerle Buluşuyor

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” etkinliğine katılarak uluslararası üniversite öğrenci adaylarıyla buluşacak.

Sakarya Üniversitesi YÖK Sanal Fuarında Öğrencilerle Buluşuyor
17.07.2020

Covid-19 nedeniyle kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması ve Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamda tanıtılması amacıyla YÖK tarafından 20-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ilk sanal fuara, dijital platform üzerinden erişilecek.

100’den fazla ülkeden 3 bin 500’e yakın uluslararası öğrencisi bulunan Sakarya Üniversitesinin yanı sıra Türkiye’den toplam 176 üniversitenin yer alacağı sanal fuarda öğrenciler, Sakarya ve SAÜ hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakalayacak. Küresel ölçekte düzenlenecek sanal fuara 20-22 Temmuz tarihlerinde Türkiye saatiyle 08.00- 20.00 arasında “www.virtualfair-yok.gov.tr” web adresi üzerinden erişilebilecek.

Uluslararasılaşmanın önemi artıyor

Sakarya Üniversitesi, uluslararasılaşma alanında yaptığı çalışmalar ve yeni açılan İngilizce lisans ve lisansüstü programlar ile uluslararası öğrenci kaydında geçtiğimiz yıl büyük bir artış sağlarken, 2020 yılında ise kendi YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) sınavını yapan sayılı üniversiteler arasındaki yerini aldı.

17-07-2020 / ST

1.571 kez görüntülendi.