Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Başarılı Bir Yıl

Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Başarılı Bir Yıl
20.06.2022
908
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yayınları, yenilenen kimliğiyle bu dönem yedisi basılı biri çevrim içi olmak üzere sekiz eser yayımladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Yayınları, geçtiğimiz yıl yeniden yapılandırıldı ve yayın çeşitliliği artırıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Sakarya Üniversitesi Yayınları, akademik camiada ses getiren yedi matbu ve bir çevrim içi eser yayımladı.

Başarılı geçen bir dönemin ardından konuşan SAÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Günerigök, “Yaklaşık bir yıl önce Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğünü kurduk. Bu Koordinatörlük ile birlikte SAÜ Yayınları ve SAÜ Kültür Yayınlarına yeni bir kimlik kazandırarak daha farklı bir konseptle piyasaya çıkmak istedik. Her iki yayınevini de üniversitemiz dışında yazılmış ya da hazırlanmış akademik çalışmaları da yayımlayabilecek şekilde yeniden yapılandırdık” dedi.

Bu Yıl Yayımlanan Eserler

Ulusların Ruhu Kitabının yazarı Abdulhamit Avşar kitabında, Uluslararası ilişkilerde kamuoyu, ulusların ruhunu temsil ettiğine ve bu özelliğiyle günümüzde, politika yapıcılarının göz ardı edemeyecekleri bir güce eriştiğini anlatıyor. Öte yandan kitapta kamuoyunun kendi dinamikleri içerisinde oluşması kadar, uygulanan/uygulanması düşünülen politikalar yönünde oluşturulabilen de bir olgu olduğunun üzerinde duruluyor.

Dijital Tabakalaşma ve Eşitsizlik kitabında yazarlar Serdar Nerse ve Abdurrahman Özkan, şimdiye kadar durduğumuz tüm zeminlerin altımızdan adeta kaydığını ifade ediyor. Dijital teknolojilerle beraber alışkanlıkların değişiminin hızlandığına dikkat çekilen kitapta, insanın Ancak yaşadığı hayat her ne kadar hızlı, değişken ve şaşırtıcı olsa da anlama merakımızdan vazgeçemeyeceği ileri sürülüyor.

Nevzat Keleş’in kaleme aldığı Ortaçağ İslam Dünyasında Asayiş kitabında, tarih boyunca bütün siyasî teşekküller veya organizasyonlar, bu afetlerle mücadele etmiş ve onlardan korunmanın yollarını bulmaya gayret ettiği hatırlatılarak, devletlerin veya toplumların bu konuda dinamik bir gelişme kaydetmiş olsalar da mevzubahis tehlike ve faktörler de eş zamanlı olarak varlığını devam ettirdiği anlatılıyor.

Baba Otoritesi yazarı Mehmet Fatih Güloğlu, babaların ailedeki konumlarının her geçen gün daha fazla sorgulanmakla onların güçlü bir sesle hâlen ailelerinin başında olduklarını haykırmaları ve karşılığında aldıkları yankıları referans noktası alan kitap, modern ve geleneksel baba modellerini de irdeliyor.

Kara Veba kitabında yazar Esra Atmaca, bir devletin herhangi bir dönemi incelenirken, söz konusu toplumun tecrübelerinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması; yaşanan sosyal hadiselerin devletin her alanını etkileme ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunarak, 14’üncü yüzyılda 200 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği dönemi mercek altına alıyor.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Nas’ın Dr. Emre Uzun ile hazırladığı “A’dan Z’ye Psoriatik Artrit El Kitabı” adlı çalışmanın Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Romatoloji, İmmünoloji, Dermatoloji ve Dâhiliye uzman ve araştırma görevlilerinin bilgi birikimine önemli katkı sağlayacak bir kaynak olması bekleniyor.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Karataş, Arş. Gör. Soner Aksoy ve on beş kişilik editör ve yazar ekibiyle hazırlanan Kur’an’daki yakın anlamlı kelimeler ve kavramları açıklayan “Kelimat” isimli çevrim içi eser erişime sunuldu. Eserde Kur’an-ı Kerim’de birbirine yakın anlamlı olan kelimelerin Türkçe karşılıklarına göre tasnifi yapılıp maddeler ve bölümler oluşturularak ilgili kelime ve kavram grupları arasındaki farkları ortaya çıkarmak amaçlanıyor.


908 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.