Sakarya Üniversitesi ve PİKDER Yemekte Buluştu

SAÜ ile İnsan Kaynakları Profesyonelleri Derneği (PİKDER) yemekte buluştu.

14 Ekim 2019

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İnsan Kaynakları Profesyonelleri Derneği (PİKDER) yemekte buluştu.

PİKDER’in ev sahipliğinde 1. OSB Müdürlüğünde gerçekleştirilen yemekte, SAÜ ve PİKDER arasında imzalanan işbirliği protokolünün detayları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

PİKDER Yönetim Kurulunun tam kadro katılım gösterdiği yemeğe, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Temel Gürdal ve Prof.Dr. Hatem Akbulut, Genel Sekreter Yaşar Kahraman, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Alp, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nejat Yumuşak, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aytekin İşman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Yılmaz Özkan, Öğrenci Dekanı Doç.Dr. Mehmet Barış Horzum, BAUM Müdürü Prof.Dr. Ahmet Özmen, SESAM Müdürü Doç.Dr. Mustafa Çağlar Özdemir ve insan kaynakları alanında çalışmalar gerçekleştiren öğretim üyeleri katıldı.

PİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Uğur tarafından yemek öncesinde PİKDER’in dernek yapılanması ve 2019-2020 yıllarını kapsayan faaliyet planını hakkında sunum yapıldı. İmzalanan iş birliği protokolü kapsamı hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Emre Uğur, Sakarya Üniversitesi’nin PİKDER ile işbirliği konusunda göstermiş oldukları samimi destekten ve üniversite içerisinde tahsis edilen dernek odasından dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti. SAÜ ve PİKDER İşbirliği ile talep yönetim sistemi, misafir eğitmenlik için ders talepleri, yönetici geliştirme programı gibi eğitim programlarında ortak hareket edileceğini aktaran Uğur, dernek tarafından öğrencilere yönelik mülakat simülasyonları yapılacağını, kariyer koçluğu konusunda destek verileceğini ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verileceğini belirtti.

16 Ekim tarihinde PİKDER’in SAÜ İşletme Fakültesinde bulunan dernek odasının açılışının yapılacağını belirten Emre Uğur, “İşletme Fakültesinde bulunan dernek odası sayesinde öğrencilerle ilgili planladığımız faaliyetleri daha kolay gerçekleştireceğiz. Öğrencileri iş yaşamına hazır hale getirmek hem öğrencilerin hem de işverenlerin memnun olacağı bir durum. Oda tahsisi konusunda derneğimize destek olan başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan olmak üzere, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Akbıyık’a teşekkür ederim” dedi.

Yemekte konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, PİKDER ile gerçekleştirilen işbirliğinin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenleri tebrik etti. İşbirliğinden tüm Sakarya Üniversitesi mezun, öğrenci ve öğretim üyelerinin yararlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Savaşan, sistemden daha fazla kişinin yararlanması adına SABİS sisteminde bir talep modülü geliştirileceğinin müjdesini verdi. Sakarya Üniversitesi’nden katılım gösteren tüm birim yöneticilerinden PİKDER işbirliğinden beklentileri ve önerileri konularında görüşlerini alan Prof.Dr. Savaşan, PİKDER yönetim kurulu üyelerinden protokol çerçevesinde düşünülen işbirliği konularında detaylı bilgiler aldı.

Toplantıya katılım gösteren fakülte dekanları ve birim yöneticileri ise, gerçekleşen işbirliğinin stratejik bir adım olduğunu ifade ederek, birimleri ile yapılabilecek olası işbirlikleri ve sürece katkıları konularında görüş ve önerilerini belirttiler. İşbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, PİKDER yönetim kurulu üyelerine ve süreci Sakarya Üniversitesi adına yöneten İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can ve ekibine teşekkür ettiler.

Yemek sonunda PİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Uğur, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Savaşan’a PİKDER rozetini takdim ederek, destekleri için teşekkür etti. Yemek toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

14-10-2019 / ST

14 Ekim 2019 - 13:43