Sakarya Üniversitesi Sosyal Medyada da Zirvede

Sakarya Üniversitesi Sosyal Medyada da Zirvede
26.09.2016
1.543
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, sosyal medyada 100’den fazla sektörde yer alan 16 binden fazla marka arasında, sosyal medyada en iyi 100 arasına girdi.

SocialBrands’ın yaptığı endekste SAÜ, devlet üniversiteleri sıralamasında ise ilk 10’da yer alırken, Twitter sıralamasında ilk 3’e girdi.

Sosyal medya günümüzün en önemli iletişim mecralarından birisi durumunda. Sakarya Üniversitesi sosyal medyayı en etkili kullanan üniversitelerden birisi. Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarından üniversite ile ilgili haberler, duyurular, etkinlikler, fotoğraf ve videolar günün 24 saati anında paylaşılıyor,  çevrimiçi anketler vasıtasıyla geribildirimler alınıyor.

Sakarya Üniversitesi, SocialBrands’ın yaptığı endekse göre Ağustos ayında sosyal medyada incelenen tüm markalar içinde 85’inci sırada yer aldı. BoomSocial verilerini ve BoomSonar teknolojilerini kullanarak markalar için en popüler sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter ve Instagram’da 100’den fazla sektörde yer alan 16 binden fazla marka hesabını inceleyen marka endeksi SocialBrands, elde ettiği sonuçları paylaştı. 1.4 milyon sosyal medya iletisinin ve 720 milyondan fazla bu iletilerin ay boyunca aldığı beğeni, yorum, paylaşım, retweet gibi etkileşimlerin incelendiği araştırmaya göre Sakarya Üniversitesi, Ağustos ayında tüm markalar içinde ilk 100’de 85’inci sırada, Eylül ayında ise 95’inci sırada yer aldı.

Twitter’da ilk 3’te

Sakarya Üniversitesi, çeşitli istatiksel metotlar kullanılarak hesaplanan sıralamaya göre Ağustos ayında ilk 100’e giren eğitim kurumları arasında 13’üncü, devlet üniversiteleri arasında ise 6’ncı oldu. Facebook sıralamasında tüm üniversiteler içinde 29’uncu, devlet üniversiteleri içinde 9’uncu sıraya yerleşen Sakarya Üniversitesi, Twitter sıralamasında tüm üniversiteler içinde 6’ncı, devlet üniversiteleri içinde 3’üncü sırada, İnstagram sıralamasında tüm üniversiteler içinde 20’nci, devlet üniversiteleri içinde 9’uncu sırada yer aldı.

Eylül’de eğitim kurumları arasında 14’üncü

Eylül ayı sıralamasında tüm markalar içinde ilk 100’de 95’inci sırada olan Sakarya Üniversitesi, ilk 100’e giren eğitim kurumları arasında 14’üncü, devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer aldı. Yine aynı ayda Facebook sıralamasında tüm üniversiteler içinde 35’inci, devlet üniversiteleri içinde 17’nci sıraya yerleşen Sakarya Üniversitesi, Twitter sıralamasında tüm üniversiteler içinde 10’uncu, devlet üniversiteleri içinde 9’uncu sırada, Instagram sıralamasında tüm üniversiteler içinde 12’nci, devlet üniversiteleri içinde 8’inci sırada yer aldı.

BoomSocial nedir?

SocialBrands algoritması, 16 binden fazla sayfa, 1,4 milyon ileti ve 720 milyon etkileşimi ‘big data’ prensiplerine bağlı kalarak analiz ediyor. Sayfaların toplam etkileşim sayısı, etkileşim sayısının iletilere göre dağılımı, etkileşim sayısının hayran sayısına oranı, beğeni, yorum, paylaşım, Retweet oranları, sayfanın ay boyunca paylaştığı ileti sayısı, farklı ileti türlerinin kullanım oranları, iletilerde hashtag ve mention kullanımı, hayran sayısı, aylık artışı, artış istikrarı, sayfa bilgileri gibi birçok veri, markaları rasyonel ve objektif bir şekilde analiz eden algoritmanın temelini oluşturuyor.

19-09-2016 / ST
1.543 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.