Sakarya Üniversitesi İlk 10’da

07.01.2013

Üniversitelerin 2012 Haber Karnesi açıklandı. Sakarya Üniversitesi, İletişim Koordinatörlüğü Basın Ofisi’nin yoğun çalışması ile ilk 10’a girdi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, Sakarya Üniversitesi hakkında en çok haber yapılan ilk 10 üniversite arasında yer aldı.

Interpress’in yaptığı araştırma üniversitelerin 2012 yılında yazılı basında çıkan haberlerini kapsıyor. Buna göre, yazılı basında 159 devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 375 bin 211 haber ve yazının yayınlandığı ve çıkan haber sayısının geçen yıla göre yüzde 20 arttığı belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ve derginin incelendiği araştırma sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi 10 bin haber barajını aşan ilk 10 üniversite arasında yer aldı.

Üniversitelerin sıralaması ise şu şekilde oldu: Akdeniz Üniversitesi , İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ODTÜ, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi.

07/01/2013 – HM