Sakarya Üniversitesi ile Toyota Türkiye Arasında İşbirliği

22.12.2017

Sakarya Üniversitesi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş arasında eğitim alanında işbirliğine yönelik protokol imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Toyota Türkiye Kıdemli Şirket Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk arasında imzalanan protokole göre bir dönem işyerinde uygulamalı eğitimler ve yaz stajları için öğrencilere Toyota’da kontenjan ayrılacak.

Protokole göre kontenjanlar Toyota’nın üretim şartları, finansal durum ve gizlilik prosedürleri gereklilikleri gibi ön şartlar göz önüne alınarak belirlenecek. Staj ve uygulamalı eğitim için sadece Toyota’nın öngördüğü bölüm öğrencilerinin başvuruları kabul edilecek. Protokole göre otomotiv ana ve yan sanayinin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla Toyota Türkiye’nin tavsiye ve istekleri dikkate alınarak, gerekli bölüm ve programların açılması için çalışmalar da yapılacak.

Protokol, fabrika ziyaretleri, seminerler, eğitim programları, konferanslar, sempozyumlar düzenlenesi gibi birçok konuyu da içeriyor.

22/12/2017 – ST