Sakarya Üniversitesi Büyük Bir Aile

Sakarya Üniversitesi Büyük Bir Aile
08.07.2016
1.250
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonunda mezun olarak dereceye giren öğrenciler için tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin 160 bini aşan mezunu ile büyük bir aile olduğunu söyledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Üniversite Dereceleri Töreni’ne Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan,  rektör yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, Sakarya il protokolü, akademisyenler, öğrenciler  ile aileleri katıldı.

Sakarya’ya ikinci üniversite

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli konuşmasına İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başladı. Dişli, “Bu saldırı 78 milyon insanımızı sadece daha fazla kenetleyecektir. Sözde İslam adına yapıldığı söylenen bu terör saldırısını lanetliyoruz. Hayatını kaybeden masum insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum” dedi. Sakarya’nın bir üniversite şehrine dönüştürme gayreti içinde olmaları gerektiğine işaret eden Dişli, “Öğrenci nüfusu olarak çok büyük bir sayıya ulaştık. Sakarya’ya ikinci bir üniversite kazandırmaya yönelik ve Sakarya’yı bir eğitim şehrine dönüştürecek atılımları atacağız. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Aslında hayatın zorlukları şimdi başlıyor. Bir kısmınız iş hayatına, bir kısmınız akademik ya da bürokratik hayata atılacaksınız. Allah’ın en hayırlısını nasip etmesini diliyorum. Ailelerimizi de kutluyorum” diye konuştu.

Üniversitemiz büyük bir aile

Törende konuşan Rektör Elmas da sözlerine İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başladı. Prof. Dr. Elmas, “Bu saldırı, terörün hiçbir değer gözetmeksizin masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu terör saldırısının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinde dünyaya ülkemizi aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır. Tüm ülke ve insanlık olarak, devletimizin terör örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi destekleme konusunda el ele verme ve dayanışmayı en üst seviyeye çıkarma zamanıdır. Bu terör olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Elmas, üç gün boyunca ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyede verdikleri 14 bin mezun ile birlikte 160 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Mezunları başarılarından dolayı kutlayan Elmas, “Öğrencilerimize her zaman rehberlik eden ve onların mezun olmalarında en fazla emeği olan akademik ve idari personelimize, destekleri için Sakarya Valiliği, milletvekillerimiz, bakanımız, ilimizin tüm yerel yönetim kurum ve kuruluşlarına, öğrencilerimizin ailelerine, basınımıza, Sakarya halkına ve üniversitemize verdiği desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunarım” dedi.

Sakarya Üniversitesi örnek oldu

Sakarya Üniversitesi’nin her geçen gün tercih edilen üniversitelerden biri haline geldiğini, yükseköğretim alanında dünyada yaşanan küresel gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyerek diğer kurumlara örnek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elmas, şöyle devam etti: “Üniversite yönetimi alanında geliştirdiğimiz yönetim modeli ile EFQM Türkiye, Avrupa Kalite Ödülü ve ABD’den ödüller aldık. Eğitim alanında AB tarafından verilen ECTS ve DS Label ödüllerini ikinci kez alan tek üniversiteyiz. Şu an itibariyle 40’dan fazla bölümümüz akredite oldu. Üniversitemiz ve bölümleri dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite almaya hazır durumdadır. Ayrıca Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı değerlendirmesinden başarıyla geçtik.

Bilimsel çalışma alanında uluslararası yayın ve atıf sayılarımız, Sakarya’nın, bölgenin ve ülkenin sorunlarına yönelik dış kaynaklı projeler hızla artmaktadır. Tüm bunların sonunda üniversitemiz ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından çeşitli alanlarda yapılan sıralamalarda 4 yıl önce 45-70 aralığında yer alırken, bu yıl 15-30 arasında yer alarak büyük bir aşama kaydetmiştir. Üniversitemiz 105 farklı ülkeden 3 bin 500 uluslararası öğrencisiyle ülkemizde ikinci sırada yer almaktadır.”

Üniversitenizi unutmayın

Mezunların bugüne gelmesinde en büyük katkının ailelere ait olduğunu ifade eden Elmas, “Bugün onlar için yapmış olduğunuz sonsuz fedakârlıkların ve harcamış olduğunuz emeklerin karşılığını görüyorsunuz. Sizlere şahsım ve üniversitem adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Mezun öğrencilerden Sakarya Üniversitesi ile olan bağlarını koparmamalarını isteyen Rektör Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceği şekillendirme görevi sizlerindir. Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak becerilerinizi sürekli geliştirme gayreti içerisinde olun. Hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın. Üniversiteniz ile her zaman gurur duyun. Öğretim elemanlarınızı, arkadaşlarınızı, sevdiklerinizi her zaman hatırlayın. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir hayat diliyorum.”

Rektör Elmas, mezuniyet törenleri organizasyonunun başarılı bir şekilde geçmesinde emeği geçen üniversite personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ön lisans ve lisans programlarında dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Lisans programları birincisi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden Serkan Aktaş ve Aylin Ersöz ile Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknoloji bölümünden Onur Bilici, belgelerini Vali Coş ve Rektör Elmas’tan aldı. Lisans programları ikincisi İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümünden Hatice Kübra Bozdemir olurken, üçüncüler ise Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden Furkan Sarı ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden Esra Bayar oldu. Meslek yüksekokulları birincisi ise Hendek MYO Endüstriyel Elektronik programından Mert Demirel oldu.

Tören dereceye giren öğrencilerin mezuniyet kütüğüne isimliklerini çakmaları ile sona erdi.

Sakarya Üniversitesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında, güz döneminde 2 bin 752, bahar döneminde 6 bin 362 olmak üzere toplamda 9 bin 114 mezun verdi.

30-06-2016 / ST

 

DERECEYE GİRENLER

Üniversite Birincileri

Onur Bilici (Eğitim Fakültesi/Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği)

Serkan Aktaş (Siyasal Bilgiler Fakültesi/Maliye)

Aylin Ersöz (Siyasal Bilgiler Fakültesi/Maliye-Uzaktan Eğitim)

Universite İkincisi

Hatice Kübra Bozdemir (İlahiyat Fakültesi)

Üniversite Üçüncüleri

Esra Bayar (Eğitim Fakültesi/Reherlik ve Psikolojik Danışmanlık)

Furkan Sarı (Fen Edebiyat Fakültesi/Tarih)

Meslek Yüksekokulları Birincisi

Mert Demirel (Hendek MYO/Endüstriyel Elektronik)
1.250 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.