Sakarya Üniversitesi Birim Engelsiz Yaşam Temsilciler Buluşması Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Birim Engelsiz Yaşam Temsilciler Buluşması Gerçekleştirildi
03.11.2023
1.096
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ve SAÜ Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü tarafından ortak olarak düzenlenen “Birim Engelsiz Yaşam Temsilciler Buluşması”, M-3 Fakültesinde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe her fakülte ve birimlerden katılım sağlandı.

Konuşmasında koordinatörlüğün rektörlüğe bağlandığını açıklayan Prof. Dr. Özer Köseoğlu rektörlük binası ile ilgili çalışmaların devamından fen fakültesinin çatısı altında iki sosyal çalışmacı uzaman bir personel ve koordinatörlük olarak tecrübeli isimlerle çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Yönergenin hazırlanması süresince pek çok zorluğu aştıklarını açıklayan Prof. Dr. Özer bütün çabaların hayatları kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 105 olan engelli öğrenci sayısının bu yıl artmasıyla beraber çalışmaların hız kazandığını da belirterek konuşmasına şöyle devam etti:  “Koordinatörlüğün temel görevlerinden başlıca fiziksel engelleri ortadan kaldırmak, öğrencileri ve personelleri için çok önemli bir husus, hepimiz bir engelli adayıyız bu konuda en derin hassasiyete sahibiz, artık engelli kelimesini kullanmıyor özel gereksinim kapsamında değerlendiriyoruz. Üniversitenin çok ciddi çabaları var bu konuda bunları gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Daha uzun vadede şehre ve bölgeye sosyal sorumluluk projeleri ile yardımcı olmak istiyoruz”

Etkinliğin devamında Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü Koordinatörü Doç. Dr. Cihan Selek Öz, koordinatörlüğünün amacının sağlanması için esas olanın gönüllülük olduğunu ve tüm katılımcıları da bu gönüllülüğün bir parçası olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Doç. Dr. Cihan Selek Öz, herkesin birer engelli adayı olduğunun altını çizerek, okul içerisinde de birimler içerisinde bir iş birliği ve dayanışma olmasına dikkat çekti.


1.096 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.