Sakarya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
09.11.2023
1.381
A+
A-

Rektör Prof. Dr. Hamza AL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU ve Bilimsel Dergiler Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut AKYİĞİT, üniversitemiz bünyesinde yayınlanan dergilerin editörleriyle dergileri değerlendirme ve geliştirme toplantısında bir araya geldi.

Dergi tanıtım sunumlarının da değerlendirildiği toplantıda Sakarya Üniversitesi bilimsel dergilerinin yayınlanma sıklığı, indekslerde yer alma durumu ve dergi etki faktörlerinin artırılması ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Sakarya Üniversitesi bilimsel dergilerinin uluslararası indekslerde taranmasının sağlanması ve yayın kalitesinin arttırılması için yapılması gerekenler konusunda editörlerle fikir birliğine varıldı. Bu doğrultuda dergilerin etki faktörünün arttırılması, editör kurullarında sürekliliğin sağlanması için çalışmaların başlatılması kararı alındı.

Bilimsel dergilerin üniversiteler için hayati öneme sahip olduğu dile getirildiği toplantıda Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü’nün bu konuda önemli misyona sahip olduğuna yönelik vurgu yapıldı. Yayınların böyle bir koordinatörlük bünyesinde kontrol edilecek olması yayıncılık açısından yaşanan sorunların çözülmesini ve indeks başvuru süreçlerinin takibini kolaylaştıracak ve tüm dergilerimizin ortak bir yayın politikası çerçevesinde sürekliliklerinin artacağı dile getirildi.


1.381 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.