Sakarya Üniversitesi Akreditasyonda Lider

19 Temmuz 2019

Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite ünvanına sahip olan Sakarya Üniversitesi, kurduğu evrensel modelle dünyadaki değişime açık, kendini sürekli geliştiren öğrenciler yetiştiriyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin tüm bölümleri ile Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bazı bölümlerinin akreditasyonunun tamamlandığını söyledi. Sakarya Üniversitesinin bu alandaki rekoru elinde tuttuğunu belirten Savaşan, dünya standartlarında eğitim verildiğinin belgesi niteliğinde olan akreditasyonun önemine dikkat çekti.

Sosyal Transkript ile Sosyal Etkinlikler Tanınacak

Sakarya Üniversitesi, sosyal etkinliklere katılan öğrencilerin kazanımlarının tanınmasına yönelik olarak ‘Sosyal Transkript’ uygulamasını da devreye doktu.

Öğrenciler sosyalleşecek

Öğrencilerin ve akademisyenlerin çalışmalarını takdir etmek istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, bu kapsamda kültürel, sportif ve sosyal aktivitelerde bulunan öğrencilerin bu aktivitelerini tanımak için “Sosyal Transkript” uygulamasını başlattıklarını söyledi. Uygulamanın birçok devlet üniversitesine kıyasla önemli bir yenilik olduğuna işaret eden Savaşan, “Çünkü öğrenciler yaptıkları faaliyetleri akademik transkript yanında bir de sosyal transkript almak suretiyle belgelemiş olacaklar. Bu öğrencilere ayrıca bir motivasyon oluşturacak. Öğrenci ve çalışan odaklı bir üniversite haline gelmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Geçmişteki etkinlikler de sayılacak

Öğrenim süreleri boyunca üniversite içinde veya kamu kurumlarının bünyesinde organize edilen sosyal etkinliklere katılan öğrenciler, bundan böyle katıldıkları etkinliklerden elde ettikleri kazanımları Sosyal Transkript uygulaması ile sistemsel olarak kayıt altına alabilecek. SABİS altında geliştirilen sistemle öğrenciler, katılmış oldukları sosyal etkinlikleri “kulüpler ve organizasyonlar”, “topluma hizmet”, “kazanılan dereceler ve ödüller”, “bilimsel etkinlikler” ile “kültür-sanat ve spor” başlıkları altında raporlayabilecek.

Öğrenciler geçmiş dönemlerde yapılmış etkinlikler için de başvuru yapılabilecek ve ilgili komisyonca değerlendirilecek başvurular sonucu onaylanmış etkinlikler, anında Sosyal Transkript’e işlenecek. Öğrenciler kendi SABİS arayüzünden diledikleri zaman transkript raporu alabilecekler. Üretilen transkript raporu, üretilmiş belgelere karşı doğrulama kodu ile koruma altına alınacak.

19-07-2019 / ST

19 Temmuz 2019 - 14:15