Sakarya Üniversitesi 17 Ağustos’u Unutmadı

20 Ağustos 2019

Türkiye bundan tam 20 yıl önce en büyük felaketlerinden birisini yaşadı. 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece saat 03:02’yi gösterirken meydana gelen Gölcük merkezli 7,4 şiddetindeki deprem, başta Sakarya olmak üzere Marmara’da birçok ili etkiledi. Yüzlerce insanın öldüğü bu büyük felaket hafızalardan silinmedi. Asrın felaketi yirminci yılında da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Sakarya da depremin yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaydı. Anma etkinliğine Vali Ahmet Hamdi Nayir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Siyasi Partilerin Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Rektör Savaşan, bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Sakarya İtfaiyesi, Kızılay, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü etkinlikte hazır bulundu Etkinliğe Sakarya Afet Yönetim Merkezi ve Sakarya Üniversitesi Gönüllü Doğal Afet Arama Kurtarma Birimi (SAÜDAK) ekibi de katıldı.

20 Ağustos 2019 - 15:19