Sakarya Teknokent Kuluçka Binasının Temeli Atıldı

Sakarya Teknokent Kuluçka Binasının Temeli Atıldı
10.05.2016
540
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknokent Kuluçka Binası için Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Mevcut binası tam kapasiteye ulaşan Sakarya Teknokent’e ek hizmet binası inşasına yönelik 7 Mayıs Cumartesi günü temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, teknoparkların, farklı paydaş ve meslek gruplarının bir arada durduğu, bulunduğu ve çalıştığı, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi. Ancak buralarda yapılan çalışmaların da belli riskler taşıdığını, yapılan çalışmaların her birisinin yüzde yüz sonuca ulaşamayacağına işaret eden Bakan Yardımcısı Çelik, “Yani her attığınız her adım, yaptığınız her masraf ürüne dönmeyebilir. Bazen 100 milyon liralık harcama yaparsınız, belki netice hiç elde edemeyebilirsiniz. Ama o proje ülke insanına, insanlığa imkân sağlayacak bir adım olarak önümüzde durabilir. O yüzden, görev alan herkes burada çok önemli bir iş yapıyor” dedi. Dünya sanayisinin nereye gittiğine bakılması gerektiğine vurgu yapan Çelik, “Dünya artık birbiriyle öyle yarış içerisinde ki, biz o yarışın hiç gerisinde kalmak istemeyiz. Geleceğimiz çok aydınlık. Buradaki herkesin bu aydınlıkta emeği var. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sonuç odaklı projeler bekliyoruz

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da Türkiye’de Ar-Ge, teknoloji, bilim ve üretime önemli destek verildiğini belirterek, Teknokentte bulunan firmalardan daha önemli, daha ses getirici, daha sonuç odaklı önemli projelere imza atmalarını beklediklerini söyledi. Bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Elmas, dünyada bu süreçlerde sayısal büyüklüklerden çok elde edilen sonuçlara bakıldığını, faydalı sanayi ürünleri ile ülkeye katkı noktasına odaklanıldığını kaydetti.

Destekler önemli kazanım sağlayacak

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise konuşmasında pazarlama düzeniyle birlikte üretim yöntemlerini de değiştiren internet çağının içinde bulunulduğunu ifade etti.  Ar-Ge merkezlerine, teknoloji geliştirme bölgelerine, firmalara yeni teşvikler getirilmesi ve destek verilmesinin, ekonominin çağa ayak uymasında ve geleceğe taşınmasında önemli bir kazanım olacağını ifade eden Kösemusul, bu konuda katkıda bulunan ve gayretlerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür etti.

10/05/2016 – ST

 
540 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.