Sakarya Teknokent Firmasına Büyük Yatırım

Sakarya Teknokent Firmasına Büyük Yatırım
20.04.2021
26.749
A+
A-

Teknoloji firmalarına yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor. Sakarya Teknokent’te 2019 yılından bu yana dijital oyun geliştirme alanında faaliyetlerini sürdüren Cube Games, yeni yatırımcılardan destek aldı. Cube Games’e yatırım yapanların Dora Capital, BA Ventures yatırım firmaları ve Turgut Konukoğlu, Özhun Olgar ve Orkun Olgar’dan yatırım aldığı açıklandı. Yatırımın değerlemesi veya miktarı açıklanmazken, pek çok firma ve kişi tarafından yatırıma değer bulunması gelecek için bir başarı hikâyesi olabileceğine dair umut veriyor.

ABD’de İlk 30’da

Şevket Bedir tarafından kurulan ve 22 kişilik bir ekiple mobil platformlar için Hyper-Casual ve Casual türünde oyunlar üreten Cube Games, yayıncı aracılığı ile pazara sunduğu Blackship Royale ve Pick The Gold oyunları ile 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak ABD App Store’da top 30’a girmeyi de başardı. 2020 yılında ise kendi yayınladığı Wax Inc. oyunuyla ABD’de popüler oyunlar listesine girerek şu ana kadar 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Firma tarafından yapılan açıklamada yeni yatırımlar ile 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflendiği belirtildi.

Gelir modelini oyun içi satın alma seçenekleri ve reklam gösterimleri üzerinden kuran Cube Games, ilerleyen süreçte iOS platformunun yanı sıra Android platformuna da ağırlık vererek büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Türkiye’de Oyun İhracatı 1 Milyar Doları Aştı

Sakarya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cube Games’in aldığı yatırıma ilişkin Sakarya Teknokent A.Ş. olarak girişimci ekosisteminin gelişimini ve yatırım almalarını görmekten dolayı gurur duyduklarını belirtti. Dünya dijital oyun pazarının 2020 yılında 175 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Görmüş, “Türkiye 2018 yılında 1 milyar doları aşan dijital oyun ihracatı ve 5 milyar dolarlık 2023 hedefi ile bu pazarda önemli bir oyuncu olacaktır. Özellikle pandemi ile evde kalma ve bilgisayar başında geçirilen sürelerin artmasıyla beraber dijital oyun sektörünün gelecekte büyümesini artırarak devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

Oyun sektöründeki büyümeyi fark eden yatırım fonlarının özel dijital yatırım fonları kurduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Görmüş, “Cube Games’in almış olduğu yatırım hem ülkemiz açısından hem de genç girişimcilerimizin başarılı çalışmalarının yatırımcılar tarafından desteklenmeye değer bulunması açısından önemlidir. Ülkemizde özellikle mobil oyun alanında çok büyük başarılara imza atmış şirketler mevcuttur. Sakarya’mızdan hem kendi markasını oluşturan hem de ülkemizin dijital oyun dünyasındaki konumuna katkıda bulunacak bir firmanın çıkabilecek olması ayrıca bizleri sevindirmektedir” diye konuştu.


26.749 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.