Sakarya Spor Emektarları Söyleşi ve Fotoğraf Sergisi

Sakarya Spor Emektarları Söyleşi ve Fotoğraf Sergisi
09.11.2023
996
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde Sakarya Spor Emektarları Söyleşi’si ve Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Söyleşinin moderatörlüğünü Dr. Alper Alev yaparken, konuşmacı olarak Emekli Öğretmen Zuhal Sağır, Akademi Sakaryaspor Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Severcan, Akademi Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Salık, Eski Milli Futbolcu/ Teknik Direktör Tuncay Şanlı ve TV Yorumcusu/ Köşe Yazarı/ Akademisyen Erdal Hoş yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektör Yardımcısı Özer Köseoğlu katılımcılara teşekkürlerini ileterek, “Sergimiz hafta boyu açık kalacak, yaygın bir izleme/takip etme imkanının hem öğrenciler hem misafirler için olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Söyleşinin devamında katılımcılara Akademi Sakaryaspor’un “Portreler” projesinin tanıtımı ve sergi videosu izletildi. Konuşmacıların Sakarya’daki spor kültürü üzerine konuştuğu söyleşide, Akademi Sakaryaspor’un kuruluş aşamasından bahsedildi.

Konuşmacılardan biri olan Sakaryaspor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı projenin kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Bilmediklerimizi öğrendik. Nasıl ki tribünde nehrin çocukları var, bu projeyle bence birçok gencimiz sadece futbolda değil, bütün branşlarda bir hayal kuracak ve bu hayal için bu kitabı okuyan bu sergiyi izleyen herkese ilham verecek” dedi.

Sakarya’da spor kültürünün yayılması için atılabilecek adımlar hakkında konuşan Köşe Yazarı ve Yorumcu Erdal Hoş, “Bir spor kafe yapsak, orada müze de olsa, kütüphane de olsa, kafeye gidildiğinde her branştan sporcular olsa” önerisinde bulundu.

Farkındalık yaratmak adına önemli bir çalışma yapıldığını vurgulayan Akademi Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Salık, “Bizim yaptığımız şey Akademi Sakaryaspor olarak aslında bir bellek oluşturmak, biz bu belleğin unutulmaması için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Emekli Öğretmen Zuhal Sağır farklı spor branşlarına yıllarca emek verdiğini söyleyerek “Spor benim için gerçekten çok özel, bir hayat felsefesi. Her zaman, her koşulda spor” dedi.

Akademi Sakaryaspor’un gelecek hedeflerinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Severcan “Derneğimizin kurulduğu günden bu yana bizim en büyük hayalimiz Sakaryaspor Ulusal Spor Müzesi’ni hayata geçirmek” diyerek bu konuda çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Program, soru-cevap etkinliği ve katılımcılara verilen plaket takdimiyle sona erdi.

Haber – Fotoğraf : Dilek Erol


996 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.