Sakarya Şehri

Sakarya Şehri
03.08.2018
1.880
A+
A-

Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi Marmara’da yer alan Sakarya, ülkenin en önemli iki merkezini birbirine bağlayan yolların kavşak noktasında yer alır. Eşsiz coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve gelişen sanayisi ile Sakarya, aynı zamanda bir kültür ve eğitim şehridir.

Eşsiz coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve gelişen sanayisi ile Sakarya, aynı zamanda bir kültür ve eğitim şehridir.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul ve başkent Ankara’yı birbirine bağlayan yol üzerinde kavşak bir konumda bulunan Sakarya, aynı zamanda yüzyılı aşkın bir zamandan beri Balkanlar’dan, Kafkasya’dan ve Anadolu’nun değişik muhitlerinden göç edip buraya yerleşmiş insanlardan oluşan çok renkli, çok kültürlü bir nüfusa sahiptir. Osmanlı’dan bugüne her yönden insanların geldiği Sakarya, yıllardır uyum ve barış içerisinde yaşadığı ender yerleşim merkezlerinden biridir. Sakarya şehrinde farklılıklar birer zenginlik olarak kabul edilir.

 

 

 

 

 

 

 

Ulaşım/Konum

Sakarya kara ve demiryolu ile rahatlıkla ulaşılabilir. Ülkenin iki büyük şehrini birbirine bağlayan TEM otobanı ve Yüksek Hızlı Tren hattı Sakarya’dan geçer. Sakarya’nın çeşitli lokasyonlara uzaklığı şöyledir:

Sakarya – İstanbul: 148 km

Sakarya – Ankara: 305 km

Sakarya – Bursa: 170 km

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı: 110 km

Coğrafya

Sakarya Türkiye’nin batısında, ülkenin en önemli şehri olan İstanbul’un yanı başındadır.

Ilıman bir iklime sahip olan Sakarya, bol yağmur alan bir bölgededir. Kışlar bol yağışlı ve serin, yazlar ise sıcak geçer. Her mevsim bol yağış alması Sakarya’nın yemyeşil doğal güzelliklere sahip olmasını olanaklı kılmıştır.

Türkiye’nin önde gelen sanayi ve tarım şehirlerinden birisi olan Sakarya, doğal güzellikleri ve yöresel kültürünün zenginliği ile dikkat çekmektedir. Denizi, kumsalları, gölleri, nehirleri, yaylaları, kaplıcaları yanında Roma ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserleriyle Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir.

Yaşam

Sakarya 1 milyona ulaşan nüfusuyla, canlı bir ticaret ve sanayi şehridir. 90 bine yaklaşan üniversite öğrencisi ile şehir aynı zamanda bir eğitim şehridir. Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’un yanıbaşında yer alan Sakarya, büyükşehrin karmaşası ve gürültüsünden uzak ama bir o kadar da yakın eğitim almanızı sağlayacak bir ortam sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 
1.880 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.