Sakarya MYO Yeni Binasında

Sakarya MYO Yeni Binasında
27.09.2016
4.961
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, Camili Mahallesi’nde bulunan yeni binasına taşındı.

1976 yılında hizmete açılan binası artık yetersiz kalan Sakarya MYO, Camili’deki yaklaşık 14 bin 600 metrekarelik alana sahip iki binada yeni eğitim-öğretim yılını karşıladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile örnek bir çalışma yürüttüklerini belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ettiğini kaydetti. Rektör Elmas, “SAÜ’nün vizyonu ve misyonuna uygun bir eğitim kurumu olarak Meslek Yüksek Okulumuz Camili’de hizmete başladı. Hayırlı olsun. Öğrencilerimize Allah’tan zihin açıklığı diliyoruz. MYO öğrencilerimiz bundan sonra yeni ve modern binalarında eğitimlerine devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Ulaşımda yeni düzenlemeler

Taşınmanın ardından toplu taşımada yeni düzenlemelere gidildi. Öğrenciler mevcut 22A ve 22B hat numaralı otobüsler ile ulaşım sağlayabilecek. Eski Sakarya MYO ile yeni Sakarya MYO arasında ise ilave otobüs seferleri düzenlendi. Adnan Menderes Caddesi’ndeki eski MYO önünden kalkacak otobüs, Zübeyde Hanım Caddesi-Necmettin Erbakan Bulvarı-Mehmet Akif Ersoy Caddesi-Yazlık Kavşağı-Sabahattin Zaim Bulvarı güzergâhından Camili Mahallesi yeni MYO önü olarak sefer yapacak. İlk sefer 26 Eylül Pazartesi günü sabah saat 07.20’de başladı. İlk etapta yarım saatlik süreler ile ihtiyaca göre seferler düzenlenecek.

Sakarya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş, okulda 4 bin 500 kayıtlı öğrenci bulunduğunu, Adapazarı MYO’nun Otomotiv bölümü haricindeki tüm sosyal ve teknik bölümlerinin yeni okula taşındığını söyledi. Yeni eğitim projesinde 52 ofis, 33 sınıf ve 6 adet bilgisayar laboratuvarının bulunduğunu kaydeden Gümüş, ayrıca yeni MYO’nun 11 bin metrekarelik 2 adet kalıcı iş yerinin dönüşüme tabi tutulması ile hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

26-09-2016 / ST


4.961 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.