“Sakarya Mutfağı” Yılın Kitabı Seçildi

“Sakarya Mutfağı” Yılın Kitabı Seçildi
14.04.2022
573
A+
A-

Sakarya yemek kültürü üzerine antropolojik bir çalışma olan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı- Bir Yemek Antropolojisi kitabı “Yılın Gastronomi Kitabı” ödülü aldı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) projesi olan kitap, dört öğretim üyesi tarafından hazırlandı. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suavi Aydın, İletişim Fakültesi Araştırma Görevlileri Kübra Sultan Yüzüncüyıl ve Arş. Gör. Dr. Aynülhayat Uybadın tarafından hazırlanan kitap, Dünya gazetesi tarafından verilen ‘Yılın En İyileri’ arasında seçilerek “Yılın Gastronomi Kitabı” ödülüne layık görüldü.

2021 yılında Gastronomi kategorisinde aday gösterilen eserleri titizlikle inceleyen jüri üyeleri (Ahmet Örs, Faruk Süyün, Mehmet Yaşin, Osman Serim ve Zeynep Kakıç) yaptığı nihai değerlendirmede Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı/ Bir Yemek Antropolojisi kitabını, geçmiş dönemlerden günümüze zengin mutfak kültürü ve insan mozaiğini barındıran ve bilimsel temellere dayanan bir çalışma olması nedeniyle ödüle layık görüldü.


573 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.