Gök Gürültülü

Şair ve Yazar Rafet Elçi ile Söyleşi

27.03.2014

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından Şair ve Yazar Rafet Elçi ile bir söyleşi düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından Şair ve Yazar Rafet Elçi ile bir söyleşi düzenlendi SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak “Ahrar” ve “Şair” romanlarının yazarı Rafet Elçi katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Elçi, son romanı Ahrar’ın içeriğini oluşturan felsefe, aşk, tasavvuf ve tarih konuları üzerine düşüncelerini izleyicilerle paylaştı.

Tarih romanlarında yapılan en büyük hatalardan birisinin tektipleştirme olduğunu vurgulayan Elçi, geçmişte yaşanılan kültür etkileşimlerinin bugüne kadar gelmiş sonuçları olduğunu ve romanlarda özellikle bu konuda hassas olunması gerektiğini ifade etti.  Milletlerin yaşadıkları coğrafyada oluşturdukları kültür ve yaşayış tarzının medeniyetin yapıtaşı olduğunu söyleyen Elçi, göçebe Türklerin de göç ettikleri kültürlerle etkileşerek büyük bir medeniyeti oluşturduklarını anlattı.

27/03/2014 – ST