Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan TÜBİTAK-1002 Projesi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan TÜBİTAK-1002 Projesi
13.05.2024
336
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şeyma Trabzon’un yürütücülüğünü yaptığı ‘Hipotiroidi Hastalarına Yönelik Geliştirilecek Mobil Uygulamanın Semptom Şiddeti ve Yönetimine Etkisinin Araştırılması” isimli proje, 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şeyma Trabzon’un yürütücülüğünü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Sert’in danışmanlığını yaptığı “Hipotiroidi Hastalarına Yönelik Geliştirilecek Mobil Uygulamanın Semptom Şiddeti ve Yönetimine Etkisinin Araştırılması” isimli proje, 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Doç. Dr. Havva Sert, Hipotiroidinin, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyip, tedavi ve takip edilmediği durumda ciddi komplikasyonlar ortaya çıkardığını belirterek, semptomların azaltılması ve hastaların semptomlarını yönetebilme becerilerinin gelişmesinin önemli olduğunu belirtti. Öğr. Gör. Şeyma Trabzon ise hafiften ciddiye kadar değişen geniş bir semptom ağına sahip Hipotiroidinin semptomlarının yönetilebilmesi için bilimin ve teknolojinin son imkanlarından yararlanarak mobil uygulama geliştirilmesinin projenin temel amacı olduğunu ifade etti.

Öğr. Gör. Şeyma Trabzon’un doktora tezi olan bu projede, Endokrin Uzmanı Doç. Dr. Taner Demirci ve SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zengin araştırmacı olarak yer alıyor.

 


336 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.