SAGİF2017 Hazırlıkları Sürüyor

SAGİF2017 Hazırlıkları Sürüyor
30.03.2017
590
A+
A-

Sakarya’daki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan “Sakarya Sinerji Ekibi” 2017 Sakarya Ar-Ge, İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Fuarı (SAGİF2017) hazırlıkları için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Orman Park’ta bir araya geldi. Ana gündem başlığı Sakarya’nın markalaşan istihdam fuarı SAGİF2017 olan toplantıda, ayrıca ilimiz kamu kurumlarının ve STK’ların gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler de katılımcılarla paylaşıldı.

SAGİF 2017 Mayıs’ta

Gerçekleştirilen toplantıda SAGİF2017 Fuarı’nın Mayıs ayı sonuna doğru gerçekleştirilmesi planlandı. Tam tarihinin yakın bir zamanda açıklanacak olan SAGİF2017’nin sloganı ise “İş – Sizi Arıyor” olacak. Fuar kapsamında 200’e yakın kamu kurumu, işletme ve STK’nın katılımı bekleniyor. Fuarın hedef kitlesini ise ulusal/uluslararası işletmelerin işyeri temsilcileri, farklı üniversitelerin öğrencileri ve mezunları ile diğer illerdeki üniversite öğrencileri, iş değiştirmek isteyen nitelikli işgücü, yükseköğretim seçeneklerini tanıyarak kariyer planlaması yapacak meslek seçme aşamasında bulunan tüm lise son sınıf öğrencileri ve iş arayanlar oluşturuyor.

Büyükşehir’den SAGİF’e tam destek

Son TÜİK verilerine göre yaşam endeksi sıralamasında ikinci sırada yer alan Sakarya’nın, işgücü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, ilin kalkındırılması ve geliştirilmesi hususunda yapılacak her türlü çalışmaya destek sağladıklarını belirtti. Sakarya’da bir beraber yaşama ve işi sahiplenme kültürü oluşturulduğunu ve kurumlar arası dayanışmada da örnek bir konumda olunduğunun altını çizen Toçoğlu, Sakarya’da ortak iş yapma potansiyelinin her geçen gün geliştiğini ve önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Birlikte güçlüyüz

Nitelikli insan yetiştirme ve bu yolda birlikte hareket edebilme çabası ile başlayan Sakarya Sinerji yolculuğunda önemli bir mesafe katedildiğini belirten Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bugüne kadar işletmelerle birlikte yaklaşık 25 bin öğrencinin yetiştirildiğini söyledi. SAGİF Fuarının gerçekleşen Sinerji hareketi kapsamında gerek istihdam gerekse firmalar ve kamu kurumları arasındaki işbirliği açısından ilimize önemli katkılar sağladığını belirten Sarıbıyık, “Sakarya kurumları olarak Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek olumlu bir sinerji yakaladık,  birlikte güçlüyüz ve bu sinerjiyi devam ettirdiğimiz sürece çok daha güzel işlere imza atacağımıza eminim” dedi.

SAGİF 2017 daha profesyonel olacak

Geçen yıl düzenlenen SAGİF Fuarında yaklaşık 30 bin kişinin ziyaretinin sağlandığını belirten İŞKUR Sakarya Müdürü Tekin Kaya, gerek kurumlar arasında gerekse halkımız nezdinde güzel işler başarıldığını söyledi. Her geçen gün daha profesyonel hareket edildiğini ve elde eden katma değerin daha da arttığını söyleyen Kaya, “687 sayılı KHK ile istihdamda milli seferberlik ilan edildi, biz de bu kapsamda elimizden geleni yapacağız; hatta kurumlar olarak memleketimize hizmet noktasında daha fazlasını yapmak zorundayız. Sakarya göç alan bir il ve nitelikli işgücünün şehrimizde kalmasını istiyoruz. Son iki ayda yaklaşık 6 bin istihdam sağladık ve artarak devam ettireceğiz. SAGİF bu bağlamda önemli bir rol oynuyor” dedi. Bu yıl düzenlenecek fuarın çok daha profesyonel bir şekilde gerçekleşeceğini söyleyen Kaya, fuarın nitelikli iş gücünün kalıcı istihdama dönüştürülmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Tüm STK’lardan SAGİF’e destek

Sakarya için bir marka haline gelen SAGİF Fuarı, Sakarya Sinerji Ekibi’nin katkı ve destekleriyle geleneksel hale geldi. Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan SAGİF fuarının gerçekleşmesinde tüm STK’lar örnek bir katılım desteği ile ve hep birlikle hareket ediyor.

30/032017 – Teknoloji Fakültesi

 

 

 
590 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.