Renkler Engel Tanımaz

Renkler Engel Tanımaz
15.12.2017
1.367
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Dünya Engelliler Haftası kapsamında Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği ve Sapanca Engelliler Derneği ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi. “Renkler Engel Tanımaz” sloganı ile üç gün süren spor, tiyatro, eğlence ve müzik etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Asıl Engelliler Onları Göremeyenler

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, engellilerle ilgili sorunların tüm dünyada çeşitli etkinliklerle dile getirildiğini ve bu yolla toplumsal farkındalık, toplumsal bilinç oluşturma anlamında önemli bir işlevi bulunduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Özen, “Asıl engeliler onları görmeyenlerdir” diyerek konunun hassasiyetini bir kere daha dile getirdi. Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e Sapanca Meslek Yüksekokulu’na ve bu tip sosyal sorumluluk projelerine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer “Engelli bireylerin yıllarca gerektiği kadar ilgi gösterilmediğini ama bu anlayışın değiştiğini, engelli vatandaşların ilçede rahatça yaşamaları için çalıştıklarını” ifade etti.

Anlamlı Hediye

Sapanca Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Öğr. Gör. Serpil Çiğdem ve proje grubu öğrenciler tarafından, geçirmiş olduğu elim trafik kazası sonucu bir ayağını kaybeden Meslek Yüksekokul memurlarından Cihan Kul’ un babası Hikmet Kul’ a tekerlekli sandalye hediye edildi. Sapanca Engelliler Derneği Başkanı Cemil Ertuğ ile Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik’e de birer plaket takdim edilen programda, engelliler, aileleri ve öğrenciler çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Etkinliğin ikinci gününde Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği katkılarıyla Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezinde, Kaynarca Belediyesi Tiyatro Topluluğunun sergilediği komedi oyunu seyircilere kahkahalarla dolu neşeli dakikalar yaşattı.

15.12.2017 – YC


1.367 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.