Rüzgarlı

Rektör Savaşan Yeni Öğrencileri Karşıladı

Sakarya Üniversitesinde 29 Ağustos’ta elektronik ortamda başlayan kayıtlar sürüyor.

Rektör Savaşan Yeni Öğrencileri Karşıladı
31.08.2020

YKS 2020 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından SAÜ’ye yerleşmeye hak kazanan adaylar için 29 Ağustos’ta elektronik ortamda başlayan kayıtlar sürüyor. SAÜ’de yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen adaylar için ise kayıtlar 31 Ağustos’ta başladı.

Savaşan öğrencilerle sohbet etti

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kayıt için Esentepe Kampüsüne gelen öğrencileri karşıladı. Öğrencilere “SAÜ ailesine hoş geldiniz” diyen Rektör Savaşan, kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti. Öğrencilere üniversite ve kent hakkında bilgi veren Savaşan, Sakarya’ya tüm illerden öğrencilerin geldiğini belirterek, “Üniversitemizde öğrencilerin farklı hedeflerine uyum sağlayabilecek esnek eğitim modeli uyguluyoruz. Öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında bir dönem sektörde uygulamalı eğitim alarak deneyim kazanıyorlar. Bunun yanında katılınan sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklendiği ‘Sosyal Transkript’, bu yıl ilk kez başlatılacak olan ‘Öğrenci Ar-Ge Uyumu’ ve ilgi alanlarına göre verilen sertifika gibi uygulamalarımız sayesinde öğrencilerimiz, mezun oldukları zaman değil bugünden ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyorlar” dedi.

Kayıt işlemlerini bitiren öğrenciler hazırlanan pano önünde kendileri ve aileleriyle birlikte anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kayıtlar 6 Eylül’de sona erecek

İsteyen öğrenciler 6 Eylül saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecekler. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin SAÜ’ye gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek olmayacak. Tıp ile Sağlık Bilimleri fakültelerini kazanan öğrencilerin ise sağlık raporunu ayrıca SAÜ’ye ulaştırmaları gerekiyor.

Yüz yüze kayıtlarda son gün 5 Eylül

Elektronik kayıt yaptırmayan ve SAÜ’ye gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin gerekli belgeleri tamamlayarak 5 Eylül Cumartesi günü saat 17:00’ye kadar kayıt adreslerine teslim etmeleri gerekiyor.

Kayıtta gerekli belgeler için tıklayınız.

Kayıt yerleri için tıklayınız.

Katkı payları için tıklayınız.

Akademik Takvim için tıklayınız.

***İngilizce Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme***

31-08-2020 / ST