Gök Gürültülü

Rektör Savaşan ‘Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumuna’ Katıldı

25.03.2021

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumuna katıldı.

Hitit Üniversitesi’nin farklı ülkelerden beş üniversite ile birlikte düzenlediği Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı.

İki gün sürecek olan sempozyumun açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Türk Yükseköğretiminin İslam Ekonomisi ve Finansı alanına gerekli katkıyı sağlama konusunda en az 30 yıllık bir gecikme yaşadığına dikkat çekti.

Türkiye’de ilk lisansüstü programın 2012’de Sakarya Üniversitesi’nde başladığını” söyleyen Rektör Savaşan, “Hitit Üniversitesi gibi alana katkı sunan çok sayıda üniversite sayesinde bu gecikmeyi telafi edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son açıklanan Ekonomik Reform Eylem Planında İslami Finansa da yer verilmesinin önemine dikkat çeken Rektör Savaşan “Aralık 2021’de tamamlanacak üç eylem var. Müstakil bir katılım finans kanununun hazırlanması, katılım finans derecelendirme sistemine geçilmesi ve uluslararası standartlarda bir katılım finanas tahkim mekanizmasının kurulması Türkiye’nin İslami Finans alanının ihtiyaç duyduğu kritik eylemlerdir” dedi.

Hitit Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen sempozyumda 24 üniversiteden 48 bildiri sunulacak.

8.139 kez görüntülendi.