SAÜ, YÖKAK İzleme Değerlendirmesini Başarıyla Tamamladı

08.01.2021

Sakarya Üniversitesi, “Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) 2020 Kurumsal Değerlendirme Süreçleri” kapsamında “İzleme Programı”na dahil olarak, bu çerçevede yapılan izleme değerlendirmesini başarıyla tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, “İzleme Programı” kapsamında SAÜ’nün kalite ve kurumsal sistemlerini değerlendirdi.

Rektör Savaşan, program kapsamında çevrimiçi düzenlenen toplantıda değerlendirme ekibine ve Senato üyelerine SAÜ’deki kalite ve kurumsal sistemler konusunda bir sunum yaparak, SAÜ’nün iyileştirmeye açık yönleri, alınan aksiyonlar ile son 5 yılda uygulanan yenilikler ve uygulamalardan bahsetti. Sunumda ayrıca uzaktan eğitim ek raporu hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Savaşan, değerlendirme ekibine SAÜ’nün altyapı ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda ulusal çapta katkıya dönüşen UDEP (Uygulamalı Dersler Platformu) ve UZEP (Uzaktan Eğitim Platformu) uygulamalarının yanı sıra kurumsal yönetim sistemine ilişkin yenilikleri aktardı.

Değerlendirme ekibi, İzleme Programı kapsamında Rektör Savaşan’ın yanı sıra Rektör yardımcıları ile kalite süreçlerinden sorumlu akademik ve idari personeller, öğrenciler, UZEM (Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi) ve Ar-Ge yöneticileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerin ardından değerlendirme ekibinin Sakarya Üniversitesindeki gelişmeleri ve ulusal katkıları beğeniyle karşıladığı görülürken, değerlendirme ekibi, SAÜ’deki yerleşmiş kalite kültürü ve sürekli iyileştirme alışkanlığının başarılı yansımalarını gördüklerini, SAÜ’nün kalite ve kurumsal sistemler konusundaki başarısını yerinde gözlemlemekten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

YÖKAK 2020 Kurumsal Değerlendirme Süreçleri İzleme Programı kapsamında programa dâhil edilen üniversitelerin kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi alanlarındaki gelişim süreçlerinin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

31.784 kez görüntülendi.