Rektör Savaşan: “Gelecek yapay zeka ile şekillenmeye devam edecek”

28.05.2021

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği tarafından 11. Uluslararası Zeki İmalat ve Hizmet Sistemleri Sempozyumu (IMSS’21) düzenlendi.

Sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan katılarak açılış konuşması gerçekleştirdi. Sakarya Üniversitesi olarak bu tür çalışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini söyleyen Rektör Savaşan;

“Bundan yaklaşık 40 yıl önce literatüre giren ‘Yapay Zeka’ kavramı özellikle son 20 yılda gerçekleştirilen çalışmalarla, zor problemleri çözebilen, olaylara farklı açılardan bakabilen, zeki programlar ve zeki makineler üreten bir konuma gelmiştir. Yakın gelecekte yapay zeka teknolojilerinin, sosyal, kültürel, eğitim, askeri ve ticari alanlar dahil, hayatın hemen hemen her aşamasında kullanılacağı aşikardır” sözlerine yer verdi.

“Zeki cihazlarla donatılmış bir geleceğe doğru ilerliyoruz”

Gelecek, “yapay zeka” ve bu alandaki teknolojik gelişmelerle şekillenmeye devam edeceğini vurgulan Prof. Dr. Savaşan, “Bu bağlamda ülkelerin, üniversite ve şirketlerin “yapay zeka” teknolojileri ve bu konuda çalışabilecek kişilere yatırım yapmaları bir zorunluluk olarak görülmektedir. Çünkü kendileri geliştirmedikleri sürece, başkalarının teknolojilerini kullanmak ve başkalarına bağımlı olmak durumunda kalacaklardır.

Yakın gelecekte, robotlar ve yapay zeka yazılımları; tıptan eğitime, ulaşımdan sanayiye her alanda kendisini etkin ve güçlü bir şekilde göstermeye devam edeceğini zeki fabrikalar, zeki ulaşım sistemleri, zeki binalar, birbirleri ile iletişimde olan zeki cihazlarla donatılmış bir geleceğe doğru ilerliyoruz” dedi.

Rektör Savaşan bu yıl 11.cisi gerçekleştirilecek Uluslararası Zeki İmalat ve Hizmet Sistemleri Sempozyumunun verimli geçmesini dileyerek sözlerine son verdi.
69.848 kez görüntülendi.