Kuvvetli Sağanak

Rektör Savaşan Bahar Dönemi Eğitim Planlamasını Açıkladı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Bahar Döneminde tercihe bağlı yüz yüze eğitime geçtiklerini belirterek, uygulamalı derslerin yüz yüze, teorik derslerin ise çevrimiçi olarak devam edeceğini söyledi.

Rektör Savaşan Bahar Dönemi Eğitim Planlamasını Açıkladı
19.02.2021

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Bahar Dönemi eğitim planlamasının detaylarını anlatmak için TV 264’ün konuğu oldu. Rektör Savaşan, Sakarya Üniversitesi yüz yüze eğitimi gerçekleştirme istediklerini ifade ederek, Bahar Döneminde eğitimi yüz yüze yapacak şekilde hazırladıklarını, vakalardaki artış nedeniyle bunu ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Uygulamalı eğitimler başladı

Prof. Dr. Savaşan, “Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6’ncı sınıflar, Sağlık Bilimleri Fakültesi 4’üncü sınıf, yine gerekli tedbirler alınmış şekilde yüz yüze eğitim ile yürütülme kararı alınmıştı. Buna ilaveten stajlar, +1 uygulamaları ve Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) gibi öğrencileri sektörle entegrasyona teşvik eden uygulamaları da hayata geçirdik. Öğrencimiz hangi ildeyse herhangi bir firmada staj yapmak istiyorsa veya UMDE almak istiyorsa gerekli başvuruyu yapabilir ve ilgili bölüm onaylar ise öğrencilerimiz o firmada UMDE programını yürütmüş olabilecek” dedi.

Tercihe bağlı yüz yüze eğitim

Güz Dönemi başında tercihe bağlı yüz yüze eğitime geçmeyi planladıklarını aktaran Savaşan, “Bunu yapsaydık 8 bin ila 10 bin öğrencinin buna ilgi göstereceğini düşünüyorduk. Şimdi bu tercih, dönem ortasında olacağı için sayının biraz daha düşme ihtimali var. Zorlama yok, öğrencilerimiz tercihe bağlı ve herkes gibi kendi şartlarına göre kararını versin, kimse mağdur olmasın” şeklinde konuştu.

“Normal hayata döneceğimizi umut ediyoruz”

Bu süreçte ideale yakınlaşma çabasından ziyade hasarı kontrol etme çabasının ağırlık kazandığını ifade eden Savaşan, “Biz mümkün olduğunca eğitim ile ilgili kazanımları öğrencilere vermeye çalışıyoruz. Bunu ailelerini ve kendi sağlıklarını tehlikeye atmadan yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda aşılama takviminin hızla ilerlemesi ile birlikte normal hayata döneceğimizi ümit ediyoruz” diye konuştu.

“İsteyen öğrencilerimiz kayıt dondurabilir”

Yükseköğretim Kurulunun isteyen öğrencilere esneklik sağlama bakımından kayıtlarını dondurabileceğini açıkladığını anımsatan Prof. Dr. Savaşan, “Dolayısıyla öğrenciler kendi kaygı düzeyleri nedeniyle ‘salgınla yüzleşme sebebiyle’ gelmek istemeyebilirler. Bu öğrenciler kayıtlarını dondurabilecekler. Öğrenciler azami süre bakımından rahatlamış olacaklar. Bu yola başvuracak öğrenci sayısının az olacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
13.412 kez görüntülendi.