Rektör Elmas, İngiltere’de ‘Yükseköğretimde Diyalog Toplantısı’na Katıldı

17.06.2014

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, British Council tarafından Londra’da düzenlenen ‘İngiltere-Türkiye Yükseköğretimde Diyalog Toplantısı’na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın da katıldığı toplantıda, İngiltere yükseköğretim sisteminde kalite ve çeşitlilik ile öğrenci hareketliliği, istihdam ve staj gibi konu başlıklarını da içeren sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantının öğleden sonraki ‘Yüksek Öğrenim ve Endüstri İlişkileri’ başlıklı oturumunda, Sakarya Üniversitesi’nin bu alandaki deneyimleri üniversite heyeti tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda ayrıca Türkiye ve İngiltere Üniversiteleri arasında yapılması planlanan program gelişimi üzerinde de durulurken, başta kalite süreçleri olmak üzere üniversite ve sanayi işbirliği konularının, İngiliz ve Türk öğrencilerin karşılıklı olarak staj yapabileceği mekanizmaların da görüşmeleri gerçekleştirildi.

17/06/2014 – ST