Rektör Elmas, Hendek’te Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi

Rektör Elmas, Hendek’te Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi
06.12.2013
579
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Eğitim Fakültesi ile Hendek Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu Hendek Yerleşkesi’ni ziyaret etti.

Öğrencilerin Hendek’te yaşadığı sıkıntıları sosyal medyada yoğun bir şekilde dile getirmesinden sonra Hendek ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren Prof. Dr. Elmas, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerin yaşadıkları sorunları dinledi.

Öğrencilerin Hendek’teki sosyal imkânların kısıtlılığı, mevcut kütüphanenin küçük olması, konferans salonunun yetersizliği, Adapazarı ile Hendek arasındaki ulaşımın sorunlu olması ve pahalı olması, Hendek’te ev bulma konusunda yaşadıkları sıkıntılar gibi sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, “Öğrencilerimizin taleplerine ve sorunlarını çözmeye yönelik bir takım yöntemlerimiz var. Sosyal medya’da ve yüz yüze görüşerek bunları yapıyoruz. Hendek Yerleşkesi merkez dışında olduğundan buraya gelip sohbet ederek sorunları dinlemek istedik” diye konuştu. Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanvekili Sertaç Irmak da, hazırladıkları sorunları ve talepleri içeren listeyi Rektör Prof. Dr. Elmas’a verdi.

Öğrencilerin taleplerini ve yaşadığı sorunları not alarak ilgileneceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, Meslek Yüksekokulu taşındığında açılacak alanı da sosyal imkânlar konusunda değerlendireceklerini ifade etti. Prof. Dr. Elmas, Eğitim Fakültesi’nin Esentepe’ye taşınması konusunda üniversitenin elinde olmayan birtakım nedenler dolayısıyla söz veremeyeceğini, diğer konularda ise Hendek Yerleşkesi’ne pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi.

Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Elmas, Eğitim Fakültesi Dekanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Dekan Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaya, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Akıncı Çötok, Fakülte Sekreteri Sait Alyüz ile bir görüşme gerçekleştirdi.

06-12-2013 / ST


579 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.