Rektör Elmas Ege Üniversitesi Senato Toplantısına Katıldı

Rektör Elmas Ege Üniversitesi Senato Toplantısına Katıldı
10.01.2018
1.685
A+
A-

Ege Üniversitesi Senatosu’nun 2018 yılı ilk toplantısına Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Rektörü aynı zamanda YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu üyesi de olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuk oldu. Prof. Dr. Elmas, mezunlarda aranan özelliklerin değiştiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen yeni yılın ilk Senato Toplantısı’na EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve üniversite üst yönetimi katıldı. Toplantıya, SAÜ Rektörü aynı zamanda YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu üyesi de olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuk oldu.

Mezunlarda Aranan Özellikler Değişti

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, toplantıda yaptı ğı konuşmada, geliştirdikleri sistemle ilgili bilgiler verdi. Mezunlarda aranan özelliklerin artık değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Bizim mezunlarımızda aradığımız özellik; değişime hazır öğrenciydi. Şimdi yeni trend; ‘Gelecekteki değişimi yönetecek mezunlar yetiştirmek’ olarak kabul görmeye başladı. Bunun da özelliklerini belirlemişler, kalite, akreditasyon, kurumsal değerlendirme, aslında bu temel üzerine kurulmuş. Yani siz öyle bir öğrenci yetiştirin ki tarih, coğrafya, sosyoloji bilsin ama bunun üzerine kolay değişebilecek başka alanlarda kendini ispatlayabilecek yetkinlikler de kazansın. Bütün her şey bu yetkinliklerin kazandırılması, ölçülmesi, buna uygun ortam hazırlanması, hocaların ders verme biçimlerini değiştirmesi, bu eksende dönüşüyor. Bunun dışında çok iyi sözlü ve yazılı iletişim becerisi olsun, takım çalışması, girişimcilik, karmaşık problem çözme gibi zamana göre değişen yetkinliklere de sahip olsun. Biz şayet böyle bir öğrenci yetiştirebiliyorsak bunu geliştirebiliyorsak, bizim akredite olmamız, kurumsal değerlendirmeden geçmemiz çok daha kolaylaşmış olacak. Geliştirdiğimiz modeli web tabanlı olarak yönetiyoruz. Böylece rektörlüğe veya dekanlara ve bölüm başkanlarına bürokrasiyle ilgilenmek yerine sonuçlarını yorumlama fırsatı kalıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Budak, Prof. Dr. Elmas’a teşekkür plaketi verdi.

10/01/2018 – HAY


1.685 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.