Rektör Al, Üniversitemiz Araştırma Görevlileriyle Akademik Kurulda Bir Araya Geldi

Rektör Al, Üniversitemiz Araştırma Görevlileriyle Akademik Kurulda Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı akademik kurulu, üniversitemiz hedeflerinin ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan”Araştırma Üniversitesi Kriterleri” öncüllerinin açıklanmasıyla gerçekleşti.

Araştırma çalışmaları ve yayınlarının yapılmasının teşvik edildiği toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Emrah Doğan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy, SAÜ Enstitüler Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Özkan Toplan, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Karadağlı ve fakültelerin araştırma görevlileri katıldı.

“Daha Fazla Proje, Daha Fazla Yayın”

Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma sürecindeki destek mekanizmaları hakkında bilgi alışverişlerinin yapıldığı toplantıda Prof. Dr. Al, araştırma görevlilerinin üretken olmaları ve daha fazla proje ve yayın yapmalarını istedi. Sakarya Üniversitesinin ilk 20 sıralamasına girme hedefini yineleyen Prof. Dr. Al, sürdürülebilir araştırma ortamı ve şartlarının korunabilmesi için araştırmacıların karşılaştığı sorunlara etkin çözümler sunabilmenin önemine dikkat çekti.

Unvan yükseltmek için gerekli ölçütleri açıklayan Prof. Dr. Emrah Doğan, Üniversitemizin teşvik ve destek mekanizmalarının kurulduğunu ve bu hususta Araştırma Dekanlığının oldukça etkili çalışmalarının mevcut olduğunu söyleyerek araştırma görevlilerinin unvan yükseltme taleplerinin yapılan çalışmalara göre belirleneceğini ifade etti. Dijital alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) olarak Türkiye’nin ilgili alanda öncü üniversitelerinden biri olduklarını hem ulusal hem de uluslararası hedeflerine ulaşma yolunda SABİS üzerinde yenilikçi çalışmaların yapılarak yeni bir ivme yakaladıklarını aktardı.

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek araştırma, geliştirme, yenilikçilik faaliyetlerinin koordinasyon içerisinde işletilebilir hale getirilmesi için gerekli kaynak temini ve proje yönetimi konularında yardımcı olunabileceğini açıklayan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Karadağlı, şubat ayı içerisinde gelen başvurularda Sosyal Bilimler alanında etkin çalışmaların olmasının etkili ve teşvik edici olduğunu belirtti.

Bir akademisyenin yapacağı çalışmanın Araştırma Üniversitesi hedefine uygun olması gerektiğinden bahseden Prof. Dr. Hüseyin Özkan Toplan, yapılan doktora çalışmalarının önemli fırsatlar doğurduğunu ve bu süreçte fırsatların değerlendirilmesi için Sakarya Üniversitesi Enstitülerinin sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Toplantıda Üniversitemizin performans kriterleri üzerine konuşularak; araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birlikleri üzerine duruldu. Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma misyonunda yaptığı faaliyetler, bilimsel yayın sayısı, atıf sayısı, ulusal Ar-Ge ve yenilik destek programlarından alınan proje sayısı, uluslararası proje fon tutarı, desteklenen projeler, dünya akademik genel başarı sıralamalarındaki performansı, üniversite-üniversite iş birlikli yayın oranı, üniversite-iş dünyası iş birlikli yayın oranı ve kamu fonları kapsamında üniversite -iş dünyası iş birliği ile yapılan Ar-Ge ve yenilik projelerinden alınan fon tutarı infografiklerle anlatıldı.

Toplantıda söz alarak talep ve önerilerde bulunan araştırma görevlileri Rektör Al’a kendilerini ve iyileştirme taleplerini dikkate aldığı için teşekkür etti. Tüm eleştirilerin kıymetli olduğunu belirten Rektör Al, Araştırma Üniversitesi olma hedefini birlikte başaracaklarına inandığını dile getirerek toplantıyı sonlandırdı.


3.783 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.