Rasim Soylu’nun “Mistik İzlenimler” Sergisi Açıldı

Rasim Soylu’nun “Mistik İzlenimler” Sergisi Açıldı
01.03.2022
1.709
A+
A-

Soyut ve somut dünya arasındaki ince çizgide sanat dünyasını yansıtan Doç. Dr. Rasim Soylu’nun merakla beklenen “Mistik İzlenimler” resim sergisi, Sakarya Üniversitesi STMF Sanat Galerisi’nde açıldı.

Yaptığı çalışmalarla sanat dünyasında adından sıkça bahsettiren Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Soylu’nun resim sergisi STMF Sanat Galerisi’nde sanatseverleri ağırladı. 28 Şubat günü açılışı yapılan, yoğun bir katılımın olduğu sergide gerçek ve düşün birbirini cesur renklerle sorguladığına şahit oluyoruz.

“Sanatçı tabiatın öğrencisi olmalıdır”

Zengin bir renk paleti kullanarak oluşturduğu gerçeküstü çalışmalarındaki ilham kaynağını sorduğumuzda Soylu, ‘’Sanatın iki temel kaynağı var. Birisi dış dünya. Da Vinci’nin dediği gibi sanatçı tabiatın öğrencisi olmalıdır. Birisi de iç dünya. Bizim kendi kültürümüzün kaynaklarında der ki, sanat eserini ortaya çıkartan eskilerin tabiriyle tecelli ettiren şey ruhun güzelliğidir. Bu nedenle her sanatçının eserlerine yansıyan şey onun iç dünyasıdır.’’ ifadelerini kullandı.

Serginin sonlarına doğru Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Soylu’yu akademik kariyeri ve sanat dünyasındaki yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, kendisine teşekkür belgesi sundu.


1.709 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.