Psikoloji Topluluğundan Yüksek Lisans Söyleşisi

Psikoloji Topluluğundan Yüksek Lisans Söyleşisi
29.04.2022
1.381
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Psikoloji Topluluğu tarafından öğrencilere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hakkında bilgi vermek için bir söyleşi gerçekleştirildi.

Çevrimiçi düzenlenen söyleşide üniversitemiz Araştırma Görevlilerinden Ayşe Bahar Duyar, Feyza Öz ve Mehmet Emin Sağan; yüksek lisans için gerekli sınavlar, yüksek lisansa giriş esnasında uygulanan bilim sınavı, mülakatlar ve başvuru süreci hakkında öğrencileri bilgilendirerek kendi deneyimlerini öğrencilere aktardı.

Yurt içi ve yurt dışı yüksek lisans ve doktora hakkında bilgi veren Arş. Gör. Feyza Öz, “Neden Yüksek Lisans yapmak istediğimizi bilmek devam etme motivasyonumuz için önemli bir etmen. Neden yüksek lisans yapmak istediğimize karar verdiğimizde, araştırmacı mı olmak istiyoruz yoksa mesleki uzman mı? Bu sorulara cevap verdiğimiz zaman hangi alanda ilerlemek istediğimiz sorusunun cevabına da daha kolay ulaşırız” dedi.

Arş. Gör. Mehmet Emin Sağan, öğrencilere psikoloji lisansı sonrasında yapılabilecek yüksek lisans programları hakkında bilgi vererek kendi tecrübelerinden yola çıkarak yurt dışında psikolog olarak çalışma imkânlarını paylaştı. Öte yandan Arş. Gör Sayan, araştırmacı olmak isteyen ve yüksek lisansın ardından doktora yapmayı planlayan öğrencilere tezli yüksek lisansın öneminden bahsetti.

Arş. Gör. Ayşe Bahar Duyar, mezun olduktan sonra ara vermeden yüksek lisans eğitimlerine başlamak isteyen öğrencilere tavsiyeler vererek üçüncü ve dördüncü sınıfta ALES ve YDS için mutlaka hazırlık yapmaları gerektiğini vurguladı.

Söyleşi soru cevap şeklinde devam etti.


1.381 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.