Prof. Dr. Bostancı Türkiye’deki Din Eğitimini Anlattı

Prof. Dr. Bostancı Türkiye’deki Din Eğitimini Anlattı
23.03.2023
1.098
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı Endonezya Sultan Mevlana Hasenuddin İslam Üniversitesinde düzenlenen uluslararası panele davetli konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Endonezya Sultan Mevlana Hasenuddin İslam Üniversitesinde düzenlenen “İslam Dünyasında Eğitim” konulu uluslararası panele çevrimiçi katılarak “Türkiye’de Din Eğitimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Arapça olarak gerçekleştirdiği sunumunda Cumhuriyet Döneminde Türkiye’de din eğitimi alanında meydana gelen gelişmeleri özetledi ve günümüzdeki durum hakkında bilgiler aktardı. Bu kapsamda İlahiyat Fakülteleri, İmam Hatip Liseleri ve Kuran Kursları gibi din eğitimi veren kurumlar, sayıları, türleri, öğrenci mevcutları vb. hususlarda bilgiler paylaşan Prof. Bostancı, ayrıca din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ve seçmeli din derslerinden de söz etti.

Türkiye’deki İmam Hatip Liselerinin genel eğitim ile din eğitimini birleştirmesi yönüyle İslam dünyasında kendine özgü bir yere sahip olduğunu ve diğer ülkeler için de model olabileceği ifade eden Prof. Bostancı, “Dini bilginin, sosyal ve bilimsel içerikle birlikte ele alınmadığı bir dini öğrenme ortamında öğrencide din ve yaşanılan dünyayı birbirinden ayıran çift değerlilik dünyasının gelişmesi muhtemeldir. Dinin hayatın gerçekliklerinden kopuk, hayalî bir âlem olarak tasavvur edilmesini önlemede imam-hatip okullarındaki dini, akli ve tecrübi ilimlerin birlikteliği önemli bir imkân sunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de din eğitimi alanındaki özgün uygulamaların ve bilimsel birikimin İslam dünyasında dil engeli vb. sebeplerle yeterince bilinmediğine değinen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, bu panelde olduğu gibi karşılıklı tecrübe paylaşımlarının yararlı olacağını belirterek sözlerini tamamladı. Prof. Bostancı, sunumunun sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.


1.098 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.