Prof. Dr. Ahmet Bostancı Katar’da Danışma Kuruluna Başkanlık Etti

Prof. Dr. Ahmet Bostancı Katar’da Danışma Kuruluna Başkanlık Etti
18.10.2023
1.077
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Katar’da danışma kuruluna başkanlık etti ve etkinliklere katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulunun Doha’da yapılan toplantısına başkanlık etti. Prof. Dr. Bostancı’nın yanı sıra Tunus, Kuveyt, Malezya, Endonezya, Irak, Fransa ve Katar’dan üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda fakültenin kalite ve akreditasyon çalışmaları, stratejik plan, uluslararası faaliyetler ve fakülte dergisi başlıkları çerçevesinde ele alındı. Kurul, toplantı sonrası Katar üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim el-Kabî’yi ziyaret etti.

Katar Büyükelçimiz Dr. M. Mustafa Göksu tarafından büyükelçilik konutunda kahvaltıda ağırlanan ve bir görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Bostancı, ayrıca güz dönemini Katar Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde okuyan SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve bir yıllık Arapça eğitimi için Katar Üniversitesinde bulunan fakülte araştırma görevlileri ile toplantı yaparak eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Katar’da bulunduğu süre zarfında Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Dekanı Dr. İbrahim el-Ensâri’yi ve bölüm başkanlarını da ziyaret ederek iki fakülte arasındaki akademik iş birlikleri konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı ayrıca,  Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi tarafından düzenlenen Yusuf el-Karadâvî’nin Bütün Eserleri Ansiklopedisi’nin lansmanına ve Uluslararası Yusuf el-Karadâvî Sempozyumunun açılışına da katıldı.

 

 

 
1.077 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.