Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu yad edildi

Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu yad edildi
23.05.2024
629
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Din Psikolojisine Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu” konulu panel düzenlendi.

Programa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve merhum Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu’nun ailesi ve yakınları katıldı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programın sunuculuğunu, Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri yaptı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın oturum başkanı olduğu panelde, Prof. Dr. İmamoğlu’nu yakından tanıyan isimler olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karaca, SAÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Batak, Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Zengin ve Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı bir videonun izletilmesiyle başlayan panel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın konuşmasıyla devam etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, ikinci dönemin, fakülteleri açısından bir yaprak dökümü dönemi olduğunu, 14 Ocak tarihinde Prof. Dr. Faruk Beşer ve 9 Nisan tarihinde Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu olmak üzere iki kıymetli hocalarını Rahmet-i Rahmana tevdi ettiklerini ifade etti.  Konuşmasında “Kişi arkasından söylenen sözlerden ibarettir. Sen duyanlar için güzel bir söz olmaya çalış” mealindeki Arapça şiire yer veren Bostancı, Prof. Dr. İmamoğlu’nu tanıyanları vasıtasıyla ve güzel sözlerle anlatmaya çalışacaklarını belirterek, programın merhum için rahmet vesilesi olmasını diledi. Bostancı, Prof. Dr. İmamoğlu ile ilgili bazı hatıralarına yer verdikten sonra sözlerini tamamladı.

Panelistlerden ilk olarak söz alan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu, Prof. Dr. İmamoğlu’nun özgeçmişi hakkında bilgi verdi ve kendisi hakkındaki duygularını paylaştı. Daha sonra Prof. Dr. Faruk Karaca, Prof. Dr. Kemal Batak ve Prof. Dr. Mahmut Zengin sırasıyla söz olarak Prof. Dr. İmamoğlu’nun akademik ve insani yönü, kendilerine olan etkileri ve kendisiyle olan hatıraları hakkında bilgiler verdi.

Panelistlerin konuşmalarının ardından Prof. Dr. İmamoğlu’nun kızı Ayşe Gökçe İmamoğlu, yeğeni Rümeysa Sancak, çocukluk arkadaşı Mustafa Kemal Sancakoğlu ve yeğeni Furkan Sancak söz alarak onun hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Program, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu’nun Prof. Dr. İmamoğlu’nun annesine çiçek takdimi ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özcan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.


629 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.