Problem Çözme Teknikleri Eğitimi Verildi

29.04.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Problem Çözme Teknikleri” konulu çevrim içi eğitim düzenlendi.

Eğitime Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Haydar Şar konuşmacı olarak katıldı.

Problem kavramının tanımı ile eğitime başlayan Prof. Dr. Ali Haydar Şar problemin olumlu ve olumsuz yönlerine değindi. Problemle baş etme yöntemi ve sürecini anlatarak problem çözme süreci ve süreç sonunda karar verip eyleme geçme ilkelerini ayrıntılarına değinerek, problem çözme sürecinin tamamlanma evresini anlattı.

Prof. Dr. Şar, sorunlardan kaçmanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Problemler; itici güç görevini üstlenir, motive eder ve bize duygusal güç kazandırır” diyerek eğitimi tamamladı.