Problem Çözme Becerileri Söyleşisi Yapıldı

Problem Çözme Becerileri Söyleşisi Yapıldı
28.04.2022
1.598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğünün düzenlediği “Problem Çözme Becerileri” seminerine Psikolojik Danışman Tuğba Demir konuşmacı olarak katıldı.

SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğünün tertiplediği “Problem Çözme Becerileri” semineri Çarşamba günü gerçekleşti. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik saat 14.00’te Fuat Sezgin Salonu’nda başladı.

Dünyaya gelinen andan itibaren problemlerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Tuğba Demir, “Günlük hayatımızda birçok problemle karşılaşıyoruz. Örneğin anne karnından çıktığımız andan itibaren ilk problemimiz başlıyor. Bizim bir çözüm üretmemiz için ilk olarak problemi tespit etmemiz gerekiyor. Duygularımız fikirlerimiz ve yaşantılarımız bizi problem çözmeye itiyor. Problemi iyi tanımlayın, unutmayın ki soruyu anlıyorsanız çözümü bilebilirsiniz” diyerek problem çözme de en önemli basamağın problemin belirlenmesi olduğuna dikkat çekti.

“Fikir üzerinde mayalanmayı beklemek gerek”

Problem çözmenin birçok yoluna değinen Tuğba Demir, kişinin kendisine en uygun yolu bulduğu zaman mevcut problemi rahatlıkla çözebileceğini söyledi. Newton’un evrensel çekim yasasını örnek gösteren Demir, “Yer çekimi yasası bir anda ortaya çıkmadı. Newton bunu yıllarca sorguladı, üzerine düşündü. Bazen olaya düzden bakmak yerine tersten bakmak da yarar sağlayabilir. Şu anki noktadan önce hangi konumda olduğunu bilmek, bu konuma ulaşmak için neler yaptığını gözden geçirmek kişiye fayda getirebilir. Bazen fikri bir kenara bırakmak lazım. Bir hamurun mayalanmasını beklemek gibi düşünün, fikir üzerinde mayalanmayı beklemek gerekir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik soru-cevap faslıyla devam etti.

 

Haber – Fotoğraf: Melike Sarıkaya – Furkan Şahin
1.598 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.