Mevzi Sağanak

Peygamber Efendimiz Şakalaşmayı Severdi

10.03.2016

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından düzenlenen Dini İlimlere Giriş Seminerleri “Tarihi Bir Şahsiyet Olarak Hz. Peygamber’in Hayatını İncelemede Metodoloji” konulu konferans ile devam etti.

SAÜ Camii Külliyesi’nde düzenlenen konferansa SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Peygamberimizin beşeri yönlerine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk “Efendimiz sürekli mescitte oturan, gelen fıkhi meseleleri çözen, şakalaşmayan, gülmeyen, sürekli vaaz eden, sadece tebliğde bulunan, asık suratlı, herkesin kendisinden çekindiği, korktuğu birisi değildir. O şaka yapan ve şakalaşmayı da seven birisiydi. Sahabeden nakledildiği üzere ‘bir seferinde ağzına su alarak çocuklara doğru püskürtmüştü.’ Şimdi bu davranışı bir peygambere yakıştıramayanlar çıkabilir. Ancak bu tablo bize Hz. Peygamber’in gayet sıcak bir tavırla çocuklara sevgiyle yaklaştığını gösterir. Onun çocuklara ne kadar samimi davrandığını ifade eder. Bu yüzden Hz. Peygamber’i anlamaya çalışırken onun beşeri özelliklerini bize anlatan rivayetleri zengince işlememiz ve Kur’ân-ı Kerîm’in de vurguladığı üzere onun vahiy alan bir beşer olduğunu unutmamız gerekir” diye konuştu.

Prof. Dr. Levent Öztürk programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

10-03-2016 / İS-ŞD